«Το κλείσιμο του εναέριου χώρου στην Τουρκία θα λύσει τη συριακή κρίση»

www_slon_pics / pixabay
Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος κατοχής συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά των περιοχών της βόρειας και ανατολικής Συρίας. Οι επιθέσεις αυτές γίνονται μπροστά σε δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται από τη μια πλευρά ως εγγυητές και από την άλλη σιωπούν για τις επιθέσεις.

Για το θέμα αυτό, ο επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ευφράτη, Σουλεϊμάν Ελίας, μίλησε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Hawar.

Ο Ελίας επιβεβαίωσε ότι οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατοχής κατά της βόρειας και ανατολικής Συρίας υλοποιούνται και διακόπτονται με απόφαση Ρωσίας και Αμερικής.

Ο Σουλεϊμάν Ελίας είπε: "Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία επέτρεψε στην Τουρκία να καταλάβει το Αφρίν. Η Αμερική έδωσε επίσης το οκ της για να καταλάβει τη Serêkaniyê και το Tal Abyad. Στόχος της Ρωσίας είναι να παραδώσει περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης στην κυβέρνηση της Δαμασκού. Και η Τουρκία δεν υποστηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση αλλά μάλλον την εκμεταλλεύεται για να επιτύχει τα συμφέροντά της. Όλες αυτές οι δυνάμεις κάνουν πολιτικές συμφωνίες στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας».

Ο Ελίας υποστήριξε πως οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατοχής με drones «Γίνονται με την έγκριση της Αμερικής».

Πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι της περιοχής στοχοποιούνται σε αυτές τις επιθέσεις, γεγονός που αποκαλύπτει την ανηθικότητα των εγγυητριών δυνάμεων· επειδή αυτές οι δυνάμεις μπορούν να σταματήσουν τις επιθέσεις».

Ο Ελίας δήλωσε ότι η Αμερική δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο να κλείσει τον εναέριο χώρο της ΒΑ Συρίας. Είπε, «Αν είχε κλείσει ο εναέριος χώρος, δεν θα είχε γίνει όλη αυτή η δολοφονία και η κατοχή, με το κλείσιμο του εναέριου χώρου, το συριακό πρόβλημα θα λυθεί πλήρως».

Ο Σουλεϊμάν Ελίας είπε επίσης: «Όλες οι επιθέσεις γίνονται μπροστά στα μάτια των διεθνών δυνάμεων, αν ήταν ειλικρινείς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα τα επέτρεπαν όλα αυτά».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ευφράτη, Σουλεϊμάν Ελίας, είπε πως οι λαοί της περιοχής πρέπει να αμυνθούν έναντι όλων των επιθέσεων του τουρκικού κράτους κατοχής και των μεθόδων άλλων δυνάμεων. Πρέπει να προστατεύσουν τα σπίτια, την περιουσία και τα κέρδη τους. «Η αντίσταση του Αφρίν είναι ένα καλό παράδειγμα» προσέθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail