Η Ουκρανία έχει στρατό εκατομμυρίων για να ανακαταλάβει το Νότο! - Κίεβο

@oleksiireznikov
Η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο στρατιώτες, κατόπιν εντολής του προέδρου Volodymyr Zelensky, για να ανακαταλάβει τις νότιες περιοχές της, ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας Alexey Reznikov σε συνέντευξή του στους Times.

«Κατανοούμε ότι, πολιτικά, είναι πολύ απαραίτητο για τη χώρα μας. Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στον ανώτατο στρατιωτικό αρχηγό να καταρτίσει σχέδια» , είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Είμαστε άνθρωποι του ελεύθερου κόσμου και με πραγματική αίσθηση δικαιοσύνης και ελευθερίας. Έχουμε περίπου 700.000 στις ένοπλες δυνάμεις και αν προσθέσουμε την εθνική φρουρά, την αστυνομία, τη συνοριακή φρουρά, είμαστε περίπου ένα εκατομμύριο ισχυροί», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Ρέζνικοφ επαίνεσε τη βρετανική προσπάθεια να βοηθήσει την Ουκρανία, ιδιαίτερα τον Μπεν Γουάλας, τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν βασικός στη μετατόπιση της προσέγγισης από την παροχή σοβιετικού εξοπλισμού σε πυροβολικό 155 χιλιοστών προτύπων του ΝΑΤΟ, συστήματα πολλαπλών πυραύλων καθοδήγησης και υψηλής τεχνολογίας drones.

Αυτό, εξήγησε ο Ρέζνικοφ, θα αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες στην περιοχή του Ντονμπάς ενόψει των μαζικών βομβαρδισμών του ρωσικού πυροβολικού. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε προηγουμένως η Ουκρανία χάνει περίπου 200 άνδρες την ημέρα στην περιοχή.

Ο Ρέζνικοφ ανέφερε επίσης άλλους συμμάχους, υποστηρίζοντας ότι «γεννήθηκε ένας συνασπισμός κατά του Κρεμλίνου».

«Οι εταίροι μας στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον και σε άλλες πρωτεύουσες, έχουν επενδύσει σε εμάς, όχι μόνο με χρήματα αλλά και με τις προσδοκίες των ανθρώπων τους ότι πρέπει να κάνουμε το Κρεμλίνο να χάσει. Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο μαζί» , είπε.

Οι παλιές συμμαχίες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν επίσης γκρεμιστεί, υποστήριξε ο Ρέζνικοφ, δείχνοντας το Καζακστάν: πρόσφατα ο πρόεδρος Kassym-Jomart Tokayev αρνήθηκε δημοσίως να αναγνωρίσει τις Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ ως κυρίαρχα έθνη.

«Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε μια πορεία εκκλήσεων για κυριαρχία στο ρωσικό έδαφος. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα τελειώσει τη ζωή της ως διαφορετικές χώρες – Ταταρστάν, Μπασκορτοστάν κ.λπ.», είπε ο Ρέζνικοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail