Ο Σι προειδοποιεί τον Μπάιντεν: "Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα καούν!"

Image: UΡΙ
Freepen.gr - Σε μια απροσδόκητα μακροχρόνια τηλεφωνική επικοινωνία που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικεντρώθηκαν στα γεωπολιτικά σημεία ανάφλεξης της Ταϊβάν και της Ουκρανίας την Πέμπτη, μιλώντας τηλεφωνικά για πέμπτη φορά. 

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η κλήση ήταν «ειλικρινής» και «σε βάθος» και ολοκληρώθηκε συμφωνώντας να μείνουν σε επαφή. Ωστόσο, κρατικές πηγές της Κίνας αναφέρουν πως -σε μια στιγμή ίσως με σκοπό να ταπεινώσει την αμερικανική κυβέρνηση- ο Σι προειδοποίησε τον Μπάιντεν «όσοι παίζουν με τη φωτιά θα καούν».

Το Bloomberg επικαλέστηκε τον Σι, με βάση τις πρώτες αναφορές των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, πως «η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις αυτονομιστικές κινήσεις προς την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και την παρέμβαση εξωτερικών δυνάμεων και δεν αφήνει ποτέ χώρο στις δυνάμεις ανεξαρτησίας της Ταϊβάν σε οποιαδήποτε μορφή». Ως συνήθως, ο Μπάιντεν κλήθηκε να παραμείνει στην πολιτική της μίας Κίνας, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επαναλαμβάνει ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να το κάνουν.

Μπροστά στα σταθερά λόγια του Σι για το ζήτημα της Ταϊβάν, ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν .

Όχι μόνο ο Σι έθεσε ξανά τις «κόκκινες γραμμές» της Κίνας στην Ταϊβάν, αλλά ο Κινέζος ηγέτης τόνισε ότι το Πεκίνο αντιτίθεται σθεναρά στην «παρέμβαση άλλων δυνάμεων», σύμφωνα με αποσπάσματα στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail