Αν ο Ζελένσκι χάσει τη Χερσώνα, χάνει την Ουκρανία και συνθηκολογεί!

Σημείο καμπής έρχεται για τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Είναι υψίστης σημασίας για το Κίεβο να μην επιτρέψει τη λαϊκή ψήφο στην περιοχή Χερσώνα. Αν χάσει αυτό το παιχνίδι, η περιοχή θα γίνει ρωσικό έδαφος.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία θέτει προθεσμία για την κατάληψη της Χερσώνας για τις αρχές Σεπτεμβρίου

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε μια επιτυχημένη αντεπίθεση στη Χερσώνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούσαν «βήμα βήμα» προς την πόλη.

Ο βοηθός του επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kherson (η οποία επί του παρόντος παραμένει υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας) Sergey Khlan σημείωσε την Κυριακή πως έχει έρθει ένα σημείο καμπής στο πεδίο της μάχης.

«Περνάμε από τις αμυντικές σε αντιεπιθετικές ενέργειες», είπε ο Khlan σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιοχή Χερσώνα θα απελευθερωθεί σίγουρα μέχρι το Σεπτέμβριο.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης διαφημίζουν αυτή την επίθεση εδώ και ένα μήνα. Τα ουκρανικά κανάλια στο Telegram αναφέρουν πως τα δυτικά κράτη ενδέχεται να αναθεωρήσουν την στάση τους απέναντι στη σύγκρουση στην Ουκρανία και να κόψουν τις προμήθειες όπλων τους εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν αποδείξουν την ικανότητά τους να επιτεθούν.

Ο Ρίτσαρντ Μουρ, ο αρχηγός της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, επέμεινε ωμά σε μια αντεπίθεση. Σε μια διάσκεψη στο Κολοράντο, ο Μουρ είπε ότι οι Ρώσοι «θα πρέπει να σταματήσουν με κάποιο τρόπο», αφήνοντας τις ουκρανικές δυνάμεις ανοιχτές για επίθεση.



Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη γέφυρα Antonovsky κατά μήκος του Δνείπερου με τα αμερικανικά συστήματα HIMARS. Η γέφυρα φαίνεται να έχει υποστεί ελαφρά ζημιά και αυτήν την στιγμή υφίσταται επισκευή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε, αναφερόμενο σε πληροφορίες πληροφοριών, ότι μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς επιχείρησε να πραγματοποιήσει επιχείρηση προσγείωσης στα ύδατα των εκβολών του Δνείστερου.

Η ουκρανική πλευρά ανέφερε τη δολοφονία του διοικητή της 28ης ταξιαρχίας στην κατεύθυνση Χερσώνα. Ο θάνατός του σημαίνει πως έγιναν απόπειρες επίθεσης σε ρωσικές θέσεις. Τίποτα άλλο δεν έχει αναφερθεί τελευταία. Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν είναι καθόλου «επίθεση».

Από στρατιωτική άποψη, μια επίθεση απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο επιχειρησιακής τέχνης, εκπαίδευση στρατευμάτων και διαθέσιμο υλικό. Σύμφωνα με ειδικούς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διαθέτουν τέτοια ικανότητα.

Μια ανεπιτυχής επίθεση θα είναι γεμάτη με τεράστιες απώλειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του μετώπου και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εισέλθουν στον επιχειρησιακό χώρο τόσο στο νότο της χώρας όσο και στο Ντονμπάς.

Με λίγα λόγια, εάν η ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Χερσώνας αποτύχει, το καθεστώς του Κιέβου θα πέσει. Η Μόσχα περιμένει υπομονετικά τον Ζελένσκι να το κάνει.

Αποφασιστική στιγμή για τον Ζελένσκι

Η Ουκρανία όρισε την «απελευθέρωση» της περιοχής Χερσώνας για τον Σεπτέμβριο γιατί ο Σεπτέμβριος είναι η εποχή που η Χερσώνα πρόκειται να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία.

Οι ουκρανικές αρχές θέλουν να θεσπίσουν ποινική ευθύνη για τους πολίτες που συμμετέχουν σε τέτοια δημοψηφίσματα.

Αυτή η κατάσταση δείχνει τη σημασία της στιγμής. Όταν η περιοχή Χερσώνα γίνει ρωσικό έδαφος, η Ουκρανία θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν τη βομβαρδίσει. Εάν συμβεί αυτό, το Κίεβο θα πρέπει να αντιμετωπίσει εχθροπραξίες πολύ μεγαλύτερης κλίμακας.

Σύμφωνα με το κανάλι Resident Telegram, τα ρωσικά διαβατήρια στην περιοχή Kherson εκδίδονται σε 10-15 ημέρες. Αυτό είναι πέντε φορές πιο γρήγορο από ό,τι στην ίδια τη Ρωσία. Περίπου 90.000 άνθρωποι στην περιοχή έχουν ήδη λάβει τη ρωσική υπηκοότητα.

Η κατάσταση πρόκειται να αλλάξει δραματικά καθώς παρόμοια δημοψηφίσματα συνεχίζονται να διεξάγονται στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας. Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα εδάφη της και άλλοι Ουκρανοί θα μπορέσουν να δουν ότι η ζωή σε αυτές τις περιοχές βελτιώνεται και επιστρέφει στο φυσιολογικό. Θα γίνει επίσης σαφές σε όλους πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είναι σε θέση να πολεμήσουν αποτελεσματικά. Επιπλέον, η Δύση μπορεί να γυρίσει την πλάτη στον Ζελένσκι. Δεν αποκλείεται η όλη ιστορία να καταλήξει σε απόπειρα σωματικής του εξάλειψης.

Τελικά, ο νέος υποψήφιος για τη θέση του Ουκρανού ηγέτη δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα για τη Δύση και θα υπογράψει συνθηκολόγηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail