Η Μόσχα επεξεργάζεται σενάρια σε περίπτωση που συνεχιστεί ο αποκλεισμός του Καλίνινγκραντ

Valery Sharufulin / ΤΑSS
Freepen.gr - Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η κατάσταση με τη διέλευση φορτίου στο Καλίνινγκραντ θα επιλυθεί, ενώ εξετάζει διάφορα σενάρια σε περίπτωση που ο αποκλεισμός συνεχιστεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Περιμένουμε να λυθεί αυτή η κατάσταση. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά, φυσικά, εξετάζουμε επίσης διάφορα σχέδια σε περίπτωση χειρότερου σεναρίου, σε περίπτωση χειρότερων εξελίξεων. Επομένως, προς το παρόν δε θέλω να επεκταθώ, ελπίζουμε ακόμα πως θα επικρατήσει κάποια κοινή λογική», είπε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο απάντησης που υπέβαλαν οι περιφερειακές αρχές στην κυβέρνηση και την προεδρική διοίκηση.

Η Λιθουανία διέκοψε νωρίτερα τη σιδηροδρομική και μηχανοκίνητη διαμετακόμιση εμπορευμάτων υπό κυρώσεις από ρωσικές περιοχές προς την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το Κρεμλίνο δήλωσαν ότι οι ενέργειες της Λιθουανίας είναι παράνομες και έρχονται σε αντίθεση με διεθνείς συμφωνίες.

 
* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail