Πώς οι ινδικές και ρωσικές τράπεζες σχεδιάζουν να παρακάμψουν τις κυρώσεις για να διευκολύνουν το εμπόριο

Freepen.gr - Η Canara Bank, η Bank of Maharashtra, η UCO Bank και άλλες ινδικές τράπεζες σχεδιάζουν να συνδεθούν με ρωσικές τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν τιμωρηθεί από τη Δύση, για να διευκολύνουν τις διμερείς πληρωμές, σύμφωνα με δημοσίευμα των ΜΜΕ.

Για να διασφαλιστεί η ομαλή εμπορική ροή χωρίς να παραβιαστούν οι οικονομικές κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, οι ινδικές τράπεζες θα ανοίξουν λογαριασμούς σε αντίστοιχες ρωσικές και αντίστροφα, ανέφεραν οι Economic Times.

Η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας πιθανότατα θα εκδώσει μια επιχειρησιακή εγκύκλιο για να ανοίξει το δρόμο.

Ένα στέλεχος, το οποίο συμμετείχε σε μια συνάντηση στο Νέο Δελχί, όπου ήταν παρόντες αξιωματούχοι από το Κέντρο, την RBI και την Τράπεζα της Ρωσίας, είπε στους ET: «Ενώ οι ινδικές αρχές έχουν δείξει πρωτοφανή σοβαρότητα για την επέκταση των διμερών συναλλαγών, η ρωσική αντιπροσωπεία εξασφάλισε κάθε δυνατό μέτρο για προώθηση των εμπορικών σχέσεων». Η State Bank of India και η IndusInd Bank συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση, ανέφεραν οι ET. Εν τω μεταξύ, από τη Ρωσία, σχεδόν δώδεκα τράπεζες που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις είχαν συνομιλίες με ινδικές ρυθμιστικές αρχές, κυβερνητικούς και τραπεζικούς αξιωματούχους.

Petersburg Social Commercial Bank, Zenit Bank, Tatsotsbank, CentroCredit Bank, Bank Soyuz, MTC Bank και Gazprombank ήταν μεταξύ των ρωσικών τραπεζών που συμμετείχαν στη συνάντηση, ανέφερε το δημοσίευμα.

Από τη ρωσική αντιπροσωπεία, ορισμένα μέλη πρότειναν να γίνουν συναλλαγές σε ρουπίες, ζητώντας από την ινδική κεντρική τράπεζα να τους επιτρέψει να επενδύσουν σε ινδικά περιουσιακά στοιχεία.

"Εάν δεν μπορούν να μετατρέψουν τη ρουπία σε ρούβλι αμέσως, αυτές οι ρωσικές τράπεζες μπορούν να επενδύσουν σε ινδικά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία μέσω μιας αποκλειστικής οδού για να κερδίσουν απόδοση από τα αδρανή χρήματα", είπε στους ET άλλο στέλεχος που ήταν παρόν στη συνάντηση.

Μετά τον πόλεμο, η Ρωσία έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας μετά το Ιράκ, καθώς τα ιδιωτικά διυλιστήρια έκαναν πέτυχαν μεγάλες εκπτώσεις από τη Μόσχα.

Τον Μάιο, οι αγορές πετρελαίου της Ινδίας από τη Ρωσία αυξήθηκαν στο 18%, σε σχεδόν 8.19.000 βαρέλια την ημέρα, όπως ανέφερε το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα.

* πληροφορίες business-standard.com


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail