Ο αντιπλοϊκός πύραυλος της Τουρκίας δοκιμάστηκε από κινητή πλατφόρμα στον Πόντο

Η Τουρκία πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση αντιπλοϊκού πυραύλου τοπικής κατασκευής, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο Atmaca χτύπησε με επιτυχία έναν στόχο στη Μαύρη Θάλασσα αφού εκτοξεύτηκε από ξηρά σε μια δοκιμή που σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο πύραυλος δοκιμάστηκε από μια κινητή πλατφόρμα εκτόξευσης, όπως έδειξε βίντεο που κοινοποίησε το υπουργείο Άμυνας.

Η δοκιμή του αντιπλοϊκού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την Roketsan πραγματοποιήθηκε στη βόρεια επαρχία της Σινώπης του Πόντου.

Ο Atmaca διαφημίζεται ως αντιπλοϊκός πύραυλος κρούσης υψηλής ακρίβειας, μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να ενσωματωθεί σε περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέτες.

Το απόθεμα των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων διαθέτει επί του παρόντος τους αμερικανικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, οι οποίοι αναμένεται να αντικατασταθούν από τους πυραύλους Atmaca με βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail