Ο Ζελένσκι ζητά να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας πριν τελειώσουν οι εχθροπραξίες!

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι πρότεινε την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας πριν τελειώσουν οι εχθροπραξίες, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

«Θα ήθελα να κάνω μια πολύ σημαντική τοποθέτηση τώρα: πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης. "Η Ουκρανία θα ενεργήσει σε δύο επίπεδα: στρατηγικό, που σημαίνει ανοικοδόμηση ολόκληρης της χώρας, και τακτικό. Χρειαζόμαστε αυτήν την τακτική βοήθεια· σημαίνει την ανάγκη να ξαναχτίσουμε γρήγορα ό,τι μπορούμε τώρα".

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, οι «οικονομικές, ενεργειακές και κοινωνικές» προκλήσεις παραμένουν για ένα σημαντικό μέρος της χώρας και πρέπει να επιλυθούν πριν έρθει ο χειμώνας.

«Για να αποκατασταθεί η σχολική εκπαίδευση, να διασφαλιστεί η ιατρική βοήθεια, να παρασχεθούν καταλύματα για τους εσωτερικά εκτοπισμένους, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας για τους Ουκρανούς, να προστατεύσουμε την ενεργειακή σφαίρα, όλα αυτά είναι σημαντικά αυτήν την στιγμή, ειδικά ενόψει του χειμώνα», σημείωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail