Ο κινεζικός στρατός δηλώνει έτοιμος για πόλεμο εν μέσω επίσκεψης Αμερικανού γερουσιαστή στην Ταϊβάν

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις εκφράζουν την ετοιμότητά τους να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή για να υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού γερουσιαστή Ρικ Σκοτ ​​από τη Φλόριντα στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε την Παρασκευή το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

«Αυτές οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών παραβίασαν σοβαρά την αρχή της Μίας Κίνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Wu Qian.

"Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας εκφράζει την αποφασιστική της διαμαρτυρία ως προς αυτό. Ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός είναι πάντα έτοιμος για πόλεμο και μπορούμε να ξεκινήσουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή και θα υπερασπιστούμε σθεναρά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας", είπε.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας «θα θέσει αποφασιστικά τέλος στην εξωτερική παρέμβαση και σε οποιεσδήποτε προσπάθειες των Ταϊβανών αυτονομιστών να επιτύχουν τη λεγόμενη ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

«Είναι απαραίτητο με κάθε μέσο να διασφαλιστεί η ενότητα της Πατρίδας», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail