Πούτιν: «Δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα σοβαρά ακόμα στην Ουκρανία»

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ηγέτες των κομμάτων της Κρατικής Δούμας, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει σημαντικές δυνατότητες που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

"Η επιθυμία της Δύσης να μας πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό είναι μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό. Αλλά όλα δείχνουν να πηγαίνουν προς τα εκεί. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως, σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα σοβαρά ακόμα." είπε ο Πούτιν.

Η Μόσχα είναι ανοιχτή σε ειρηνικές διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να καθυστερήσει, είπε επίσης.

Στα τέλη Μαΐου, κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Πούτιν με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δυτικοί πολιτικοί προέτρεψαν τη Μόσχα να τερματίσει τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση μέσω διπλωματίας. Το Βερολίνο και το Παρίσι είναι βέβαιοι πως ο Πούτιν πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη για διάλογο, αλλά πάγωσε με πρωτοβουλία του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει την ετοιμότητά του για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία. Στις 7 Ιουνίου, είπε ότι το αδιέξοδο στη σύγκρουση «δεν αποτελεί επιλογή». Οποιοσδήποτε πόλεμος, σημείωσε ο Ουκρανός ηγέτης, πρέπει να τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Πούτιν απάντησε σε δηλώσεις της Δύσης σχετικά με σχέδια να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης.

"Σήμερα ακούμε ότι θέλουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης. Τι να πω - ας προσπαθήσουν", είπε ο Πούτιν.

Η Μόσχα δεν αρνείται τις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, όσο βαθαίνει η κρίση γύρω από την Ουκρανία.

Ήταν η Δύση που ξεκίνησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο Πούτιν τόνισε ότι η συλλογική Δύση ήταν αυτή που εξαπέλυσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Τα δυτικά έθνη ήταν αυτά που οργάνωσαν και υποστήριξαν το πραξικόπημα το 2014 και στη συνέχεια την κρίση στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι δυτικές χώρες προκαλούσαν τη σύγκρουση σκόπιμα για να περάσουν σε ένα νέο στάδιο στον αγώνα κατά της Ρωσίας.

"Είναι η συλλογική Δύση που ενεργεί ως ο άμεσος υποκινητής και ο ένοχος αυτού που συμβαίνει σήμερα. Ο πόλεμος έχει εξαπολυθεί, οι κυρώσεις έχουν επιβληθεί. Θα ήταν μάλλον δύσκολο να γίνει αυτό υπό κανονικές συνθήκες", είπε ο Πούτιν.

Η Δύση έχει ήδη χάσει από την ανακοίνωση της ειδικής επιχείρησης, γιατί το ξεκίνημά της σημαίνει μετάβαση από τον «φιλελεύθερο-παγκοσμιοποιητικό αμερικανικό εγωκεντρισμό στον πραγματικά πολυπολικό κόσμο». Οποιεσδήποτε προσπάθειες επιβολής της δικής τους παγκόσμιας τάξης είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το τελικό αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα επιτευχθεί σε κάθε περίπτωση, είπε επίσης ο Πούτιν.

Η Δύση δν χρειάζεται μια χώρα όπως η Ρωσία

Τα δυτικά έθνη συμπεριφέρονται επιθετικά εδώ και δεκαετίες, είπε. Η Δύση αγνοεί τόσο τις προτάσεις της Ρωσίας για τη δημιουργία ενός συστήματος ασφαλείας στην Ευρώπη όσο και τις προειδοποιήσεις για το απαράδεκτο της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Οι δυτικές χώρες απορρίπτουν τις πρωτοβουλίες συνεργασίας της Ρωσίας στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας και θεωρούν παράλογη την ιδέα η Ρωσία να είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

"Απλώς δε χρειάζονται μια χώρα όπως η Ρωσία. Γι' αυτό υποστήριξαν την τρομοκρατία, τον αυτονομισμό στη Ρωσία, τις εσωτερικές καταστροφικές δυνάμεις και την πέμπτη φάλαγγα στη χώρα μας. Όλοι τους έχουν λάβει και λαμβάνουν άνευ όρων υποστήριξη από τη συλλογική Δύση", είπε ο Πούτιν.

Μιλώντας για κυρώσεις, ο Πούτιν είπε ότι η Δύση προσπαθεί όχι μόνο να χτυπήσει τη ρωσική οικονομία, αλλά και να σπείρει διχόνοια στη ρωσική κοινωνία, να αποθαρρύνει τους ανθρώπους. Ωστόσο, η Δύση δεν κατάφερε να πετύχει αυτόν τον στόχο. Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, οι περιορισμοί δημιουργούν δυσκολίες για τη Ρωσία, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικοί όσο περίμεναν οι εμπνευστές του «οικονομικού blitzkrieg».


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail