Οι Γερμανοί απαισιόδοξοι για το μέλλον – Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ύφεσης

julientromeur / Pixabay
Freepen.gr - Το επιχειρηματικό κλίμα έχει επιδεινωθεί σημαντικά στη Γερμανία, με τις βιομηχανίες να ανησυχούν όλο και περισσότερο για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα γερμανικής δεξαμενής σκέψης που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

«Οι υψηλότερες τιμές ενέργειας και η απειλή έλλειψης αερίου επιβαρύνουν την οικονομία. Η Γερμανία βρίσκεται στο κατώφλι μιας ύφεσης», αναφέρει η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ifo.

Ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος ifo μειώθηκε από 92,2 τον Ιούνιο σε 88,6 τον Ιούλιο, το χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2020 – την κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού – και ακολουθεί πάνω από ένα χρόνο ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Μεταξύ των τομέων που αισθάνονται πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον είναι η μεταποίηση, οι υπηρεσίες, οι κατασκευές και το εμπόριο.

Ο δείκτης βασίζεται σε έρευνα περίπου 9.000 διευθυντών από όλη τη γερμανική επιχειρηματική κοινότητα και μετρά την εμπιστοσύνη τους στο τρέχον κλίμα σε σύγκριση με ένα σημείο αναφοράς του 2015. 

«Η τεράστια πτώση στην έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα του ifo αντανακλά τον φόβο των γερμανικών επιχειρήσεων για μια κρίση φυσικού αερίου», δήλωσε στο Reuters ο Γιοργκ Κράμερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail