Γερμανός αναλυτής: Πως η Ε.Ε. θα απειληθεί με διάλυση λόγω της ίδιας της Γερμανίας!

PeterBe / pixabay
Freepen.gr - Η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους, αλλά η ισχυρότερη απειλή για την ένωση προέρχεται από τη Γερμανία, πιστεύει ο Moritz Enders, αρθρογράφος της Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η ΕΕ στο μέλλον θα συντριβεί από τα τρία κύρια κέντρα εξουσίας - τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Κίνα. Ο Έντερς προέτρεψε επίσης να είναι πιο προσεκτικός στα γεωπολιτικά σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου που αποχώρησε από την ένωση.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινότητα δεν προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά από την ίδια, πιο συγκεκριμένα, «από τις αποτυχημένες πολιτικές της για την ασφάλεια και την ενέργεια», αναφέρει το άρθρο.

Η Γερμανία απειλείται με μαζική αποβιομηχάνιση ενώ «έως και έξι εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να εξαφανιστούν σε αυτή τη χώρα», προειδοποίησε ο Έντερς.

Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε ότι οι συνέπειες τέτοιων αλλαγών θα ήταν η απώλεια της «αγελάδας μετρητών» της ΕΕ, γεγονός που θα καθιστούσε αδύνατη τη διατήρηση της ένωσης.

Η Γερμανία, όπως και άλλες δυτικές χώρες, αντιμετώπισε αύξηση των τιμών της ενέργειας και άνοδο του πληθωρισμού λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και της πολιτικής εγκατάλειψης των καυσίμων της. Λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, κυρίως του φυσικού αερίου, η βιομηχανία της Γερμανίας έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, γεγονός που έχει επηρεάσει και άλλους τομείς της γερμανικής οικονομίας - τους πιο ισχυρούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail