RIA: Η Δύση παρέδωσε τους Κούρδους στον Ερντογάν. Ακολουθεί η Ελλάδα

Freepen.gr - Υπό το φως της τρέχουσας αναταραχής και των προσπαθειών της Ευρώπης να βρει μια εναλλακτική λύση στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, η πρόσβαση σε ενεργειακούς πόρους υπόσχεται τεράστια οφέλη για την Άγκυρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση των υφιστάμενων εσωτερικών προβλημάτων, σημειώνει σε άρθρο του στο πρακτορείο RIA, ο Ντέιβιντ Ναρμάνια με τίτλο: Η Δύση παρέδωσε τους Κούρδους στον Ερντογάν. Ακολουθεί η Ελλάδα. 

Αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία υπερασπίζεται με τόσο ζήλο την ιδιότητά της ως ο κύριος κόμβος καυσίμων στο νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προσπαθεί επίσης να γίνει ανεξάρτητος προμηθευτής. Επιδιώκοντας αυτό, σημειώνει ο αρθρογράφος, συμπεριφέρεται σαν όπλο που έχει ξεφορτωθεί το πλοίο του ΝΑΤΟ, πυροβολώντας στις 270 μοίρες -τόσο στις διαμάχες με την Ελλάδα όσο και στο θέμα της ένταξης στη συμμαχία Φινλανδίας και Σουηδίας, που αναγκάζονται να κάνουν παραχωρήσεις. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάζονται να παρακολουθούν καθώς τέτοιες ενέργειες απειλούν την ενότητα της Δύσης - όπως λένε, δεν είναι η ώρα να χτυπήσει το κεφάλι της. Η Αμερική και οι σύμμαχοί της βλέπουν τις αξίες της Άγκυρας, της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι ως διαπραγματευτικό χαρτί σε αυτή τη συμφωνία, γιατί από την απόρριψη εφήμερων ιδανικών μπορεί κανείς να αποκομίσει αρκετά υλικά οφέλη. 

Αλλά στην Αθήνα καταλαβαίνουν ότι τα συμφέροντά τους μπορεί να γίνουν το επόμενο διαπραγματευτικό χαρτί με αντάλλαγμα την πίστη του Ερντογάν, σημειώνει ο Ναρμάνια μετά από μια ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά της βρετανικής ωρολογιακής, όπως σχολιάζει, βόμβας στην Κύπρο που οδήγησε σε αδιέξοδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail