Έτσι κάνουν οι σοβαρές χώρες - Τρεις τόμους για τις πολεμικές αποζημιώσεις στέλνει η Πολωνία στους Γερμανούς

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Η Πολωνία έχει ολοκληρώσει την καταμέτρηση των πολεμικών αποζημιώσεων που ζητά από τη Γερμανία και τώρα μεταφράζει την έκθεση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Επί τέσσερα χρόνια ετοιμάζαμε μια πολύ ολοκληρωμένη έκθεση, η οποία θα πρέπει να δείχνει το επίπεδο όχι μόνο των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν οι Γερμανοί, αλλά και της καταστροφής. Το γεγονός είναι ότι η Πολωνία, η οποία ήταν μεταξύ των χωρών που υπέστησαν τα περισσότερα ως αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έλαβε ελάχιστα κεφάλαια ως αποζημίωση, είναι δύσκολο ακόμη και να τα ονομάσουμε αποζημίωση», είπε ο Morawiecki.

«Έχει ετοιμαστεί μια έκθεση. Μια έκθεση τριών τόμων. Η μετάφραση αυτής της έκθεσης σε πολλές γλώσσες ολοκληρώνεται τώρα. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει. Θα δείξουμε επίσης όλη την τεκμηρίωση - και οι δύο φωτογραφίες, ιστορικές πηγές, και πολύ ακριβείς υπολογισμούς βασισμένοι σε επιστημονικά αποδεδειγμένες μεθόδους υπολογισμούς που υπολογίζουν εκ νέου τις τότε απώλειες για τα τρέχοντα κονδύλια», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Πολωνός πρωθυπουργός δεν κατονόμασε πόσα σκοπεύουν να απαιτήσουν οι αρχές της χώρας από τη Γερμανία ως αποζημιώσεις. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail