Το Κίεβο έχασε τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής του Λουχάνσκ

Freepen.gr - Στις 3 Ιουλίου, ολόκληρη η επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ τέθηκε υπό τον έλεγχο των δυνάμεων υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

Οι τελευταίοι οικισμοί που κατείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταλήφθηκαν από ρωσικές μονάδες και τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της LPR. Το τελευταίο προπύργιο των δυνάμεων του Κιέβου στη Δημοκρατία ήταν στη Belogorovka που έπεσε υπό τον έλεγχο της LPR στις 3 Ιουλίου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο την πλήρη απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ από τους ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς. Με τη σειρά του, ο αρχηγός της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος πανηγυρικά στους κατοίκους της περιοχής τους συγχαίρει για το τέλος του οκταετούς αγώνα.

Οι πρόσφατες πρόοδοι επέτρεψαν στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς την πόλη Seversk. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της LPR ανακοίνωσε την έναρξη της μάχης για την πόλη. Μέχρι στιγμής, οι ουκρανικές μονάδες έφυγαν από τα χωριά Serebryanka και Grigorovka. Οι μάχες συνεχίζονται στη Ντρονόβκα.

Στα νότια, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν την πόλη Bakhmut γνωστή και ως Artemovsk. Έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο του χωριού Klinovo και μάχονται για τον έλεγχο του Pokrovskoye.

Η πρώτη γραμμή Seversk-Soledar-Bakhmut θα είναι το κύριο πεδίο μάχης του πολέμου στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουν τον ρυθμό της ρωσικής επίθεσης προκειμένου να μετατρέψουν τις μάχες ανατολικά του Σλαβιάνσκ σε μάχη θέσεων.

Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του εχθρού, βομβαρδίζοντας συνεχώς πολίτες στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ καθώς και στο ρωσικό έδαφος.

Στις 3 Ιουλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα εκρηκτικά και όλμους για να επιτεθούν σε συνοριακά χωριά στη ρωσική περιοχή Κουρσκ.

Την ίδια μέρα η Ουκρανία πραγματοποίησε αιματηρή επίθεση στην πόλη Μπέλγκοροντ. Ουκρανικοί πύραυλοι Tochka-U έπληξαν το κέντρο της πόλης, τουλάχιστον ένας από τους οποίους έφτασε στο στόχο. Ως αποτέλεσμα, τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν. Τρεις από αυτούς ήταν πρόσφυγες από το Χάρκοβο.

Η ρωσική απάντηση ήταν γρήγορη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν εχθρικές θέσεις στα χωριά της περιοχής Sumy που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιδρομές στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη του Χάρκοβο. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, μια από τις βάσεις των Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή Σεφτσένκο της πόλης καταστράφηκε.

Οι ουκρανικές εγκαταστάσεις στο Kramatorsk και στο Slavyansk χτυπήθηκαν επίσης από ρωσικούς πυραύλους. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Ντνεπροπετρόβσκ νωρίτερα σήμερα.

Πυραυλικά πλήγματα απενεργοποίησαν εγκαταστάσεις υποδομής που παρείχαν υλικοτεχνική υποστήριξη και προμήθευαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Μικολάιβ ενώ καταστράφηκαν 2 βάσεις μισθοφόρων.

Στην περιοχή της Οδησσού, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν αρκετές θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Belgorod-Dniester.
 
* πληροφορίες southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail