Το Κρεμλίνο σχολιάζει πιθανή δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία

Peggy_Marco / pixabay
Η απάντηση της Ρωσίας σε μια πιθανή βάση του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία θα περιγραφεί από τον στρατό, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ απάντησε σε δημοσιεύματα των φινλανδικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι ο δήμαρχος μιας πόλης κοντά στα ρωσικά σύνορα ήθελε μια αυξημένη δυτική στρατιωτική παρουσία εκεί.

«Έχουμε συζητήσει σε πολλές περιπτώσεις ότι υπάρχουν σχετικά σχέδια [στο υπουργείο Άμυνας] και πως οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διασφαλιστεί η ασφάλειά μας», είπε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Η στάση της Ρωσίας απέναντι στην επικείμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν άλλαξε, πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Yle επικαλέστηκε τον δήμαρχο Lappeenranta, Kimmo Jarva, που δήλωσε πως η πόλη του και ολόκληρη η περιοχή θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια εισροή επενδύσεων μετά την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ. Είπε ότι το αεροδρόμιο της πόλης συγκεκριμένα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Lappeenranta, μια πόλη περίπου 70.000 κατοίκων, βρίσκεται στην περιοχή της Νότιας Καρελίας, 20 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, παρατήρησε ότι ο Τζάρβα έκανε λάθος που πίστευε πως μια εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στην πόλη του θα έκανε τους κατοίκους πιο ασφαλείς. Αντίθετα, οι στρατιωτικές υποδομές θα είναι ο πρωταρχικός στόχος σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης, επεσήμανε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail