Ρωσία κι Αφρική εργάζονται για να μειώσουν το μερίδιο του δολαρίου και του ευρώ στο αμοιβαίο εμπόριο

652234 / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία και οι Αφρικανοί εταίροι εργάζονται για μια σταθερή μείωση του μεριδίου του δολαρίου και του ευρώ στο αμοιβαίο εμπόριο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε άρθρο του για τα αφρικανικά μέσα ενημέρωσης.

"Φυσικά, η τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση απαιτεί μια ορισμένη προσαρμογή των μηχανισμών της αλληλεπίδρασής μας: πρώτα απ 'όλα, μιλάμε για τη διασφάλιση αδιάλειπτης επιμελητείας και τη δημιουργία συστημάτων χρηματοοικονομικού διακανονισμού προστατευμένα από εξωτερικές παρεμβάσεις. Η Ρωσία, σε συνεργασία με τους εταίρους, κάνει βήματα να επεκτείνουμε τη χρήση των εθνικών νομισμάτων και των συστημάτων πληρωμών. Εργαζόμαστε για μια σταθερή μείωση του μεριδίου του δολαρίου και του ευρώ στο αμοιβαίο εμπόριο", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε πως η Μόσχα τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και αποτελεσματικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, άτρωτου σε πιθανές επιρροές από εχθρικά κράτη.

Από την 1η Απριλίου, η Μόσχα άρχισε να δέχεται πληρωμές για το φυσικό αέριο από μη φιλικά κράτη σε ρούβλια προκειμένου να ξεφύγει από τους διακανονισμούς σε δολάρια και ευρώ.

Επιπλέον, οι ρωσικές αρχές εργάζονται για να απομακρυνθούν από τις πληρωμές σε ευρώ και δολάρια στο εμπόριο της Ρωσίας με άλλες χώρες.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail