Στην Ιταλία, η άνοδος των τιμών στα αγαθά του «καλαθιού καταναλωτή» σημείωσε ρεκόρ

juliacasado1 / pixabay
Freepen.gr - Στο 9,1% ανήλθε η αύξηση των τιμών στα αγαθά του λεγόμενου «καλαθιού του καταναλωτή» στην Ιταλία τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Istat).

Τόσο ισχυρή άνοδος των τιμών των βασικών ειδών διατροφής και των αγαθών προσωπικής κατανάλωσης δεν έχει καταγραφεί στη γειτονική χώρα από το Σεπτέμβριο του 1984.

«Η επιβράδυνση των τιμών της ενέργειας που καταγράφηκε τον Ιούλιο δεν σταματά το συνεχιζόμενο κύμα πληθωριστικών εντάσεων που εξαπλώνεται σε άλλα είδη αγαθών», ανέφερε η Istat σε προκαταρκτικές εκτιμήσεις για την οικονομική κατάσταση τον Ιούλιο.

«Επιταχύνεται η άνοδος των τιμών στα τρόφιμα, στα διαρκή και μη διαρκή αγαθά, στις μεταφορές και άλλες υπηρεσίες», αναφέρουν ειδικοί της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, οι τιμές για τα αγαθά που αγοράζουν συχνότερα οι Ιταλοί αυξήθηκαν κατά 8,7% τον Ιούλιο.

Γενικά, ο πληθωρισμός τον Ιούλιο αυξήθηκε στην Ιταλία κατά 7,9% σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο πληθωρισμός μειώθηκε μόνο κατά 0,1% αυτόν τον μήνα. Τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός ήταν 8%, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ τα τελευταία 36 χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail