Ο Τραμπ λέει ότι δε θα επέτρεπε τη σύγκρουση στην Ουκρανία

ΑΡ Ρhοtο / Jοe Μaiοrana
Freepen.gr - Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν κέρδιζε τις εκλογές του 2020, δε θα επέτρεπε την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Εξέφρασε αυτή τη γνώμη κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στους υποστηρικτές του στο Άνκορατζ της Αλάσκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπό τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, η χώρα έπεσε σε παρακμή: ο πληθωρισμός σπάει ρεκόρ και οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται με απίστευτο ρυθμό. Επιπλέον, ο Τραμπ υπενθύμισε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Όσον αφορά την Ουκρανία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του, η κατάσταση σε αυτή την περιοχή μόνο θα επιδεινωθεί, αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι εκλογές του 2020 είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

«Θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. [..] Τίποτα δε θα συνέβαινε απλά», είπε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προηγουμένως, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει τις ενέργειες της διοίκησης του σημερινού αρχηγού του κράτους, Τζο Μπάιντεν. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «τρέλα» την πολιτική απέναντι στην Ουκρανία και είπε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο. Σύμφωνα με τον πρώην ηγέτη, η «αδυναμία και η ανικανότητα» του Μπάιντεν οδήγησαν στην επιδείνωση της κατάστασης, κάτι που σίγουρα δεν θα είχε συμβεί επί διακυβέρνησής του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail