Οι εισαγωγές της Κίνας από τη Ρωσία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 80% εν μέσω κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα

Pexels / pixabay
Οι εισαγωγές της Κίνας από τη Ρωσία εκτινάχθηκαν ξανά το Μάιο, σηματοδοτώντας ένα όφελος για τη Μόσχα, καθώς απορρέει από τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι κινεζικές αποστολές στη Ρωσία μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 79,6 τοις εκατό το Μάιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι αύξησης 56,6 τοις εκατό τον Απρίλιο και 26,4 τοις εκατό το Μάρτιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters με βάση τα τελωνειακά στοιχεία της Κίνας.

Η Κίνα είναι σημαντικός αγοραστής ρωσικών φυσικών πόρων και γεωργικών προϊόντων.

Η Κίνα εντείνει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου σε τιμές ευκαιρίας, σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλίας και εμπόρους πετρελαίου που μίλησαν στο Reuters στο παρελθόν, καλύπτοντας το κενό που άφησαν οι δυτικοί αγοραστές που εγκατέλειψαν τις συναλλαγές με τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το Φεβρουάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail