Βουκουρέστι: Η ΕΕ θα πληρώσει το τίμημα των κυρώσεων στη Ρωσία

rawqstudio / pixabay
Freepen.gr - Η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα για τις κυρώσεις της στη Ρωσία, καθώς φέτος η ήπειρος μπορεί να βιώσει τον πιο σκληρό χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε την Τετάρτη στο B1 TV ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρουμανίας, Χουνόρ Κέλεμεν.

«Πρώτα απ 'όλα, εμείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να πληρώσουμε για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας... Η αλήθεια είναι ότι θα πληρώσουμε όλοι το τίμημα αυτόν τον χειμώνα, ενώ, δυστυχώς, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το τέλος του πολέμου πλησιάζει … Θα είναι ένας σκληρός χειμώνας, ίσως ο πιο σκληρός τα τελευταία 40-50-60 χρόνια», είπε στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τον Κέλεμεν, η σύγκρουση της Ουκρανίας με τη Ρωσία θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν και θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη. Ο Κέλεμεν, ωστόσο, υπερασπίστηκε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση ως απάντηση στη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Ευρώπη «δεν είχε άλλη μόχλευση».

Παρά τα οικονομικά δεινά που μαστίζουν την ΕΕ, ο Κέλεμεν προσπάθησε να δώσει έναν αισιόδοξο τόνο, λέγοντας ότι η Ρουμανία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ενεργειακά ζητήματα.

«Μπορούμε να καλύψουμε περίπου το 80% των αναγκών της Ρουμανίας σε φυσικό αέριο, αλλά θα πρέπει να αγοράσουμε περίπου 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην αγορά. Αν όχι, σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα αγοράσουμε φυσικό αέριο, θα έχουμε ρεύμα και αυτή η αποζημίωση θα μας επιτρέψει να περάσουμε τον χειμώνα», εξήγησε.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail