WSJ: Ο Πούτιν χτύπησε το πιο ευάλωτο σημείο των Ευρωπαίων ηγετών

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέφερε ένα πλήγμα στο πιο ευάλωτο σημείο των ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - τα εκλογικά τους ποσοστά, γράφει η Wall Street Journal.

"Στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, οι εκλογές θα διεξαχθούν πιο κοντά στον επόμενο χειμώνα, όταν η έλλειψη ρωσικού φυσικού αερίου στα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης θα γίνει πιο έντονα αισθητή. Η Γερμανία, η οποία εξαρτάται πολύ από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, θα ξεκινήσει την εκλογική της δοκιμασία τον Οκτώβριο με περιφερειακές εκλογές στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας  - Η Ιταλία, ένας άλλος σημαντικός εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου, έχει πανεθνικές εκλογές στα μέσα του επόμενου έτους" σημειώνει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το άρθρο, αυτή θα είναι η πιο δύσκολη δοκιμασία για τους σημερινούς ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για αυτούς να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο πλαίσιο της δυσαρέσκειας των πολιτών για την απότομη αύξηση του κόστους της ενέργειας.

Το άρθρο σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγκάζονται να αυξήσουν τις δαπάνες για να αμβλύνουν το πλήγμα στους καταναλωτές. Έτσι, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ενέκρινε τη διάθεση 28 δισ. ευρώ για σκοπούς περιορισμού των τιμών του φυσικού αερίου και παροχής εκπτώσεων στη βενζίνη.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail