Γιατί η Turkiye ξαφνικά είναι «πολύ πιο προσεκτική» σχετικά με την πώληση drones στο Κίεβο;

Η Wall Street Journal επικαλέστηκε τον Πρόεδρο της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, ο οποίος είπε ότι η χώρα του είναι «πολύ πιο προσεκτική» στις μέρες μας όταν πρόκειται για την πώληση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Κίεβο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που υποθέτω πως μπορεί να καλέσει και τα δύο μέρη στο τραπέζι της ειρήνης. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό εάν στείλετε δεκάδες χιλιάδες όπλα στη μία πλευρά;». Η ανακοίνωση της πολιτικής του συμπίπτει με το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αφήγημα των Western Mainstream Media (MSM) σχετικά με τη σύγκρουση που μετατοπίζεται αποφασιστικά από το «αφήγημα της νίκης» που γιορτάζει τις αποκαλούμενες «στρατιωτικές επιτυχίες» του Κιέβου στην πραγματικότητα ότι ο πληρεξούσιος του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας είναι μαζικά υπεροπλισμένος ενώ η Μόσχα προοδεύει σταθερά στο Donbass.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπάρχουν εικασίες ότι οι «Μεγάλοι Τρεις» της ΕΕ – Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία – μπορεί να είχαν υποβάλει πρόταση κατάπαυσης του πυρός κατά την επίσκεψη των πρωθυπουργών τους στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, πριν από την επίθεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ ανώνυμα σε ευρωπαϊκές χώρες πως έκαναν πολύ λιγότερα από τη δική του όταν πρόκειται να βοηθήσουν στρατιωτικά την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. Η παλίρροια της ουκρανικής σύγκρουσης δεν έχει αλλάξει αφού ήταν πάντα υπέρ της Ρωσίας, αλλά τα MSM έλεγαν ψέματα γι 'αυτό μέχρι που κατέστη αδύνατο να γίνει αυτό χωρίς να δυσφημιστεί στο μέγιστο ο σκοπός τους, εξ ου και η αφηγηματική αντιστροφή των τελευταίων εβδομάδων. Αντιμέτωπη με αυτήν την πραγματικότητα και μη θέλοντας να κατέβει με ένα πλοίο που βυθίζεται, η...Turkiye αποφάσισε σοφά να αλλάξει και τη μελωδία της.

Θα ήταν απόλυτη αμηχανία για το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα αυτής της ανερχόμενης Μεγάλης Δύναμης, εάν οι περαιτέρω εξαγωγές των παγκοσμίου φήμης οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της δεν είχαν ως αποτέλεσμα το Κίεβο να βγει νικηφόρο αφού η Άγκυρα έχει ήδη ιστορικό ότι οι περιφερειακοί εταίροι της στο Αζερμπαϊτζάν και τη Λιβύη κερδίζουν αντίστοιχους πολέμους με τη συνδρομή των εμπορευμάτων της. Είναι πράγματι αλήθεια ότι η Τουρκία θα πρέπει επίσης να έχει επίγνωση των συμφερόντων της Ρωσίας, τόσο λόγω του αναντικατάστατου ρόλου της Άγκυρας μέχρι στιγμής στη διοργάνωση ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αλλά και για ρεαλιστικούς λόγους που σχετίζονται με την υπεύθυνη ρύθμιση της αντιπαλότητάς τους, αλλά ο λόγος που αυτή η στάση είναι τώρα που δημοσιοποιήθηκε πιθανότατα οφείλεται στην αναδυόμενη αναμφισβήτητη πραγματικότητα στο Donbass.



Είναι άλλο πράγμα για την Τουρκία να συμφωνεί με το Κίεβο κερδίζοντας μερική πίστωση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της για την υποτιθέμενη «ήττα» της Ρωσίας στη λεγόμενη «Μάχη για το Κίεβο» που στην πραγματικότητα ήταν απλώς μια απόσπαση της προσοχής όλο αυτό το διάστημα και άλλο εντελώς για τον εταίρο της να συμφωνήσει στην κερδοσκοπική κατάπαυση του πυρός των «Μεγάλων Τριών» κάποια στιγμή στο μέλλον που έχει ως αποτέλεσμα να παραχωρήσει περαιτέρω εδάφη στη Μόσχα, ενώ εξακολουθεί να βασίζεται ενεργά στα drones της Άγκυρας για να κερδίσει. Το πρώτο μπορεί να θεωρηθεί ως αρκετή επιτυχία στη δημόσια σφαίρα, ώστε να μην εγείρουν αμφιβολίες για τον υποτιθέμενο αντίκτυπο των drones της που «αλλάζουν το παιχνίδι» στις ξένες συγκρούσεις, ενώ το δεύτερο θα αντέβαινε σε αυτόν τον νεοανακαλυφθέντα μύθο εις βάρος του στρατιωτικό-βιομηχανικού συγκροτήματος της Τουρκίας.

Στηριζόμενη στο πρόσχημα της ρεαλιστικής εκτόξευσης μιας πιο πειστικής αύρας ουδετερότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών, η Άγκυρα φαίνεται να συγκαλύπτει την ανείπωτη ανησυχία της ότι το Κίεβο δεν μπορεί να κερδίσει τη Μόσχα, κάτι που όλος ο κόσμος όλο και περισσότερο αρχίζει να συνειδητοποιεί, όπως αποδεικνύεται από την αποφασιστική αλλαγή στην «επίσημη αφήγηση» τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, αυτή η υπονοούμενη αλλαγή πολιτικής δεν χρειάστηκε να δημοσιοποιηθεί όπως έκανε μόλις ο Ντεμίρ, κάτι που θα μπορούσε να είχε σκοπό να υπηρετήσει τους διττούς στόχους του να σηματοδοτήσει στη διεθνή κοινότητα πόσο σοβαρή έχει γίνει η κατάσταση καθώς και να κλείσει το μάτι στη χώρα στον στενό στρατηγικό εταίρο της, τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail