Η Ρωσία επιβεβαιώνει τη χρήση του Su-57 στην Ουκρανία! Ποια ήταν η αποστολή του

Yevgeny Odinokov / Sputnik
Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-57 πέμπτης γενιάς stealth αεροσκάφη υπεροχής έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποστολές μάχης στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ.

Τα αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί «επανειλημμένα» στην Ουκρανία, τόσο μεμονωμένα όσο και ως μέλη ομάδων, είπε ο Μπορίσοφ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης το Σάββατο. Πρόσθεσε ότι τα όπλα του αεροπλάνου ήταν «πολύ αποτελεσματικά».

Τα πρώτα Su-57 εντάχθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία το 2020 και πέταξαν σε βομβαρδιστικές αποστολές στη Συρία. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά τη χρήση των Su-57 στην Ουκρανία το Μάιο.

Τον Ιούνιο, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλέστηκε μια πηγή που ανέφερε πως τέσσερα αεροσκάφη είχαν αναπτυχθεί για να εντοπίσουν και να καταστρέψουν την αεράμυνα. Η πηγή είπε ότι η τεχνολογία stealth βοήθησε τα τζετ να αποφύγουν τα ουκρανικά ραντάρ.

Ο Μπορίσοφ είπε πως η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει επίσης ένα όπλο λέιζερ στην Ουκρανία, το οποίο είναι ικανό να καταστρέψει drones.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail