Εκρηξη με 260% αύξηση στα λουκέτα: Οι τουρκικές εταιρείες κλείνουν η μία μετά την άλλη!

Freepen.gr - Οι τουρκικές εταιρείες έχουν καταγράψει αύξηση 260 τοις εκατό στο κλείσιμο σε σύγκριση με τον Μάιο του περασμένου έτους, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων της Τουρκίας (TOBB), ανέφερε την Παρασκευή ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken.

Συνολικά 2.054 εταιρείες έβαλαν λουκέτο στη χώρα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 259,7 τοις εκατό σε σύγκριση με το Μάιο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ συνολικά 7.597 επιχειρήσεις έκλεισαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Η έκθεση έρχεται καθώς η Τουρκία βιώνει τη χειρότερη οικονομική της κρίση εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Η λίρα έχει χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας της φέτος καθώς ο πληθωρισμός στα ύψη, ο οποίος έχει φτάσει σε υψηλό δύο δεκαετιών, και η απροθυμία της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια πυροδοτούν φόβους για νέα νομισματική κρίση.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας κατέγραψε έλλειμμα 2,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο, αυξημένο κατά 1,22 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2021, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα.

Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στην Τουρκία μπορεί να επιταχυνθεί σε περισσότερο από 200%, ανέφερε ο τοπικός ερευνητικός οργανισμός ENAGgroup σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα.

Οι συνεταιρισμοί της Τουρκίας και οι μονοπρόσωπες εταιρείες (OPC) κατέγραψαν επίσης αύξηση στα λουκέτα το Μάιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση του TOBB, σε 671,4 τοις εκατό και 122,2 τοις εκατό, αντίστοιχα.
 

 
* πληροφορίες ahvalnews.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail