Κακά μαντάτα: Οι τιμές του φυσικού αερίου στην ΕΕ θα παραμείνουν υψηλές για αρκετά ακόμη χρόνια

ds_30 / pixabay
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην ΕΕ θα παραμείνουν υψηλές για αρκετά ακόμη χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας και πρώην υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, προειδοποιώντας για σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη όταν ξεκινήσει η περίοδος φθινοπώρου-χειμώνα.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, είπε ότι το μπλοκ χρειάζεται να αντλήσει άλλα 40-45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου πριν από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, ποσό που ισοδυναμεί με ρωσικές προμήθειες περίπου τεσσάρων μηνών .

Το 2021, η ΕΕ εισήγαγε 155 bcm φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45% των εισαγωγών φυσικού αερίου της και σχεδόν το 40% της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Μιλώντας για την τρέχουσα κατάσταση της ρωσικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο Νόβακ είπε ότι ο Μάρτιος ήταν ο πιο δύσκολος για τον κλάδο, αλλά ότι οι εταιρείες έχουν προσαρμοστεί από τότε στις αλλαγές.

Η παραγωγή φυσικού αερίου μπορεί να μειωθεί κατά περίπου 4-5% φέτος στα 730-750 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σημείωσε ο Νόβακ, υποδεικνύοντας ωστόσο πως η πτώση δεν θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή καθώς η παραγωγή αερίου ήταν σε επίπεδα ρεκόρ το προηγούμενο έτος.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail