Σύριοι πρόσφυγες σε στρατόπεδα εθελοντικής επιστροφής διαδηλώνουν κατά της τουρκικής κατοχικής απόφασης

Οι τουρκικές κατοχικές αρχές κρατούν εκατοντάδες Σύριους πρόσφυγες που αρνούνται να υπογράψουν το έγγραφο βίαιης απέλασης στη Συρία, σε κλειστούς καταυλισμούς, στην τουρκική πόλη Μαράς.

Διέρρευσαν βίντεο μέσα από τα στρατόπεδα, τα οποία κάτοικοι των κατεχόμενων περιοχών αποκαλούσαν στρατόπεδα κράτησης οικειοθελών επιστροφών στη Συρία, που δείχνουν άνδρες της τουρκικής ασφάλειας και της χωροφυλακής να χτυπούν άγρια ​​νεαρούς άνδρες που βγήκαν σε διαδηλώσεις χθες, εντός των κλειστών καταυλισμών.

Αξιωματούχοι των τουρκικών κατοχικών αρχών, με επικεφαλής τον Ερντογάν, ισχυρίζονται ότι η επιστροφή στη Συρία είναι «εθελοντική» και πως η χώρα του ισχυρίζεται ότι δημιουργεί μια «ασφαλή ζώνη» στη Συρία με βάθος 30 χιλιομέτρων, για την εγκατάσταση Σύριων προσφύγων εντός οικισμών με την υποστήριξη και χρηματοδότηση των οργανώσεων της Αδελφότητας του Κατάρ και του Κουβέιτ.

Το τουρκικό κράτος κατοχής συνεχίζει να δημιουργεί οικισμούς εντός των κατεχόμενων περιοχών στη Συρία, με υψηλό ρυθμό, με στόχο να εγκαταστήσει εκεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και να αλλάξει τα δημογραφικά στοιχεία αυτών των περιοχών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail