Η Ουκρανία χρησιμοποίησε συστήματα HIMARS για πρώτη φορά

Εκπρόσωποι από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ [LPR] στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού της Κατάπαυσης του Πυρός ανέφεραν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το αμερικανικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων M142 HIMARS (MLRS). Μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram των τμημάτων ανέφερε ότι πύραυλος HIMARS έπληξε τον οικισμό Perevalsk.

«Ο βομβαρδισμός καταγράφηκε από την πλευρά των ένοπλων σχηματισμών της Ουκρανίας: στις 07.20 από την κατεύθυνση του οικισμού Artemovsk (Bakhmut) στον οικισμό Perevalsk με τη χρήση του M142 HIMARS MLRS (ένας πύραυλος)», ανέφερε η ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον Αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της LPR, Andrey Marochko, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ουκρανία χρησιμοποίησε το HIMARS MLRS.

Στις 25 Ιουνίου, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valeriy Zaluzhny ανακοίνωσε πως τα συστήματα HIMARS των ΗΠΑ χρησιμοποιούνται ήδη σε μια περιοχή που δεν ελέγχεται από την Ουκρανία.

Ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου (NSC), δήλωσε στις 23 Ιουνίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέσουν στρατιωτική βοήθεια 450 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες προμήθειες όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία απλώς θα περιστρέψουν το σπιράλ της σύγκρουσης και θα εγείρουν τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης με απρόβλεπτες συνέπειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail