Οι ΗΠΑ ανησυχούν για πιθανή ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Εάν η Ρωσία αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, θα είναι θέμα ανησυχίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρο το ΝΑΤΟ, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

«Φυσικά, εάν η Ρωσία αναπτύξει νέα όπλα στη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, αυτό θα είναι θέμα ανησυχίας για ολόκληρο το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Σάλιβαν.

Πρόσθεσε επίσης ότι σε αυτή την περίπτωση τα μέλη της συμμαχίας θα λάβουν υπόψη τις νέες συνθήκες στην ευθυγράμμιση των δυνάμεων.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση με τον επικεφαλής της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες η Ρωσική Ομοσπονδία θα μεταφέρει τα συγκροτήματα Iskander-M στο Μινσκ.

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε νωρίτερα την Τρίτη πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δε μίλησε για τη μεταφορά πυραύλων με πυρηνικά όπλα, αλλά για συγκροτήματα που είναι τεχνικά ικανά να φέρουν διαφορετικούς τύπους όπλων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail