Η Ρωσία θα έριχνε το ΝΑΤΟ σε χάος εάν η συμμαχία επιχειρήσει να καταλάβει το Καλίνινγκραντ

Freepen.gr - Ο Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, προειδοποίησε ότι οποιεσδήποτε απόπειρες κατάληψης του ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ θα προκαλούσαν χάος στο ΝΑΤΟ.

"Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάληψης του Καλίνινγκραντ, θα καταλήξει σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Δε νομίζω ότι το ΝΑΤΟ δεν το καταλαβαίνει αυτό. Η Λιθουανία, η Πολωνία θα πρέπει να σκεφτούν, γιατί είναι οι πρώτες που θα εισέλθουν σοβαρά σε αυτό το χάος", Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ είπε.

Ο Τζαμπάροφ ελπίζει σε διπλωματική διευθέτηση της κατάστασης με τη διέλευση στην περιοχή του Καλίνινγκραντ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποδεχθεί εξαιρέσεις από κυρώσεις που επέτρεπαν τη μεταφορά όλων των εμπορευμάτων μέσω της Λιθουανίας.

«Η Λιθουανία φαινόταν να έχει επιδείξει κάποια αντίσταση μόνο για επίδειξη, αλλά η Λιθουανία εξαρτάται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση – ζουν από επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Στις 27 Ιουνίου, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας Μαρις Γκούλμπις δήλωσε ότι οι περιορισμοί στη διέλευση προς τον θύλακα του Καλίνινγκραντ σηματοδοτούσαν πως η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ ήταν έτοιμα να «καταλάβουν» την περιοχή.

"Αυτό είναι το πρώτο βήμα που κάνουν η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ για να αποκόψουν το Καλίνινγκραντ, την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Πρωσίας, από τη Ρωσία... Άρχισα να πιστεύω ότι η Ευρώπη καταλαβαίνει πολύ καλά τι έκανε", είπε ο Μαρις Γκούλμπις.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών, «στάλθηκε ένα σαφές μήνυμα στους Ρώσους: αν επιδεικνύεστε, θα πάρουμε το Koenigsberg (πρώην όνομα του Καλίνινγκραντ)».

Ο Γκούλμπις πιστεύει ότι οι σημερινοί ηγέτες των δυτικών χωρών είναι «πολύ μαλθακοί» σε σύγκριση με τον Ρόναλντ Ρίγκαν και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έπρεπε να είχε πει στον Πούτιν πως το ΝΑΤΟ θα καταλάμβανε το Καλίνινγκραντ αφού ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας Μαρίς Γκούλμπις.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail