Γερμανικός χημικός γίγαντας μπορεί να κλείσει το εργοστάσιο λόγω έλλειψης αερίου

Freepen.gr - Η γερμανική μεγάλη εταιρεία χημικών BASF ενδέχεται να αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο χημικών στον κόσμο στο Λουντβιχσχάφεν, ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal, επικαλούμενη έλλειψη φθηνού και άφθονου ρωσικού φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το άρθρο, η BASF χρησιμοποιεί ρωσικό φυσικό αέριο για χρόνια για να παράγει ενέργεια  και προϊόντα που παράγει όπως οδοντόκρεμες, φάρμακα και αυτοκίνητα. Ωστόσο, η μείωση των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου αποδεικνύεται απειλή για τον τεράστιο κόμβο παραγωγής της εταιρείας, λέει.

"Η μείωση της παραγωγής σε αυτό το εργοτάξιο θα είναι ένα τεράστιο ζήτημα", δήλωσε ο ανώτερος οικονομολόγος της BASF, Peter Westerheide, σύμφωνα με τη WSJ. "Δεν έχουμε ξαναδεί καταστάσεις όπως αυτή. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς".

Με έκταση περίπου δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα, το συγκρότημα Ludwigshafen που εκτείνεται σε περίπου 200 εργοστάσια, αντιπροσωπεύει περίπου το 4% της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου στη Γερμανία. Περίπου το 60% του καυσίμου που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο προορίζεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το υπόλοιπο 40% είναι πρώτη ύλη για την παραγωγή χημικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας και της ακετυλίνης.

Η BASF εκτιμά ότι εάν το χημικό συγκρότημα συνεχίσει να λαμβάνει περισσότερο από το 50% του μέγιστου όγκου αερίου, οι λειτουργίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργασίες του συγκροτήματος θα πρέπει να σταματήσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail