Ντονμπάς: Δε βλέπουμε λόγο να δώσουμε χάρη στους μισθοφόρους που καταδικάστηκαν σε θάνατο!

Ο αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Ντένις Πουσίλιν δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι δε βλέπει κανένα λόγο να αμνηστεύει ξένους μισθοφόρους που καταδικάστηκαν σε θάνατο στη δημοκρατία.

"Πρώτον, θα πρέπει να καθοδηγούμαι από την απόφαση του δικαστηρίου. Από τη φύση αυτών των άρθρων, αυτών των αδικημάτων που διέπραξαν, δε βλέπω κανένα λόγο, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να βγάλω μια απόφαση για χάρη τους", είπε ο Πουσίλιν.

Την Πέμπτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) καταδίκασε σε θάνατο δύο Βρετανούς υπηκόους, τους Shaun Pinner και Aiden Aslin, καθώς και τον Μαροκινό Saadoun Brahim για συμμετοχή σε εχθροπραξίες στο πλευρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ως μισθοφόροι. Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της DPR άρχισε να εξετάζει τις υποθέσεις των δύο Βρετανών πολιτών και ενός Μαροκινού επί της ουσίας στις 6 Ιουνίου.

Η Γενική Εισαγγελία της DPR ανέφερε νωρίτερα ότι οι καταθέσεις των κατηγορουμένων επιβεβαίωσαν τη συνέργεια τους σε εγκλήματα όπως ορίζεται στο μέρος 2 του άρθρου 34 (εγκλήματα που διαπράχθηκαν από ομάδα ατόμων), στο άρθρο 323 (βίαιη κατάληψη της εξουσίας ή βίαιη διατήρηση της εξουσίας) και στο άρθρο 430 (μισθοφόροι) του Ποινικού Κώδικα της DPR.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail