Κινεζικό drone πλοίο που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη ολοκλήρωσε το παρθενικό θαλάσσιο ταξίδι

Το μη επανδρωμένο μαχητικό σκάφος stealth του Πεκίνου ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίωρο παρθενικό θαλάσσιο ταξίδι του στα ανοιχτά του νησιού Panzhi στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, ανέφεραν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Η κρατική εφημερίδα Global Times ανέφερε πως το πλοίο των 200 τόνων μπορεί να σταλεί σε «επικίνδυνες ζώνες μάχης» για αποστολές αναγνώρισης και για να πολεμήσει αεροσκάφη, υποβρύχια και άλλα πλοία επιφανείας χωρίς τον κίνδυνο απωλειών.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι τα πλοία drone θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παράκτια άμυνα ή να λειτουργούν παράλληλα με μεγαλύτερα σκάφη.

Το πλοίο μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες άνω των 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα) και να πλεύσει με ασφάλεια σε θαλασσοταραχή.

Η South China Morning Post σημείωσε πως ο σχεδιασμός του σκάφους είναι παρόμοιος με το αντιτορπιλικό USS Zumwalt με τους κατευθυνόμενους πυραύλους stealth του αμερικανικού Ναυτικού και το ναυτικό drone Sea Hunter.

Ο Zou Long, ο επικεφαλής του έργου, είπε στους δημοσιογράφους ότι το drone θα πραγματοποιήσει δοκιμές αποφυγής σύγκρουσης και θα υποβληθεί σε πρόσθετες δοκιμές.

Το πλοίο καθελκύστηκε επίσημα το 2019. Διεξήγαγε δοκιμαστικά ταξίδια στη λίμνη Poyang στην ανατολική Κίνα πριν καταπλεύσει στη θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail