Το καθεστώς του Κιέβου παραδέχεται την αλήθεια στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση

geralt / pixabay
Το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ έχει παραδεχτεί ότι έχει αποκλείσει τα δικά του λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα ναρκοθετώντας τις θαλάσσιες οδούς για φορτηγά πλοία που εξάγουν ζωτικής σημασίας προμήθειες σιταριού και άλλων βασικών τροφίμων.

strategic-culture.org - Καρλ Χάκι / Παρουσίαση Freepen.gr

Η διακοπή της αστικής ναυτιλίας - ένα υποτιθέμενο έγκλημα πολέμου - έχει εξαπολύσει φόβους για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό των τιμών και τις κρίσιμες ελλείψεις σιταριού και άλλων σιτηρών. Η Ουκρανία και η Ρωσία αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσφοράς σιτηρών.

Φυσικά, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τη Ρωσία και την τετράμηνη στρατιωτική παρέμβασή της στην Ουκρανία ότι προκάλεσαν όλεθρο στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων. Η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα πως κρατά τον κόσμο όμηρο στους φόβους του λιμού και χρησιμοποιεί τις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων ως «εκβιασμό».

Αυτή την εβδομάδα οι New York Times ανέφεραν ότι η Ρωσία παγίδευσε με νάρκες τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, εμποδίζοντας έτσι τα πλοία να μεταφέρουν σιτάρι και άλλα σιτηρά στην παγκόσμια αγορά.

Η Μόσχα απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας πως είναι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου που επέλεξαν να κλείσουν τα δικά της λιμάνια και θαλάσσιους δρόμους τοποθετώντας εκρηκτικές νάρκες. Η Ρωσία επισημαίνει επίσης ότι οι δυτικές τραπεζικές κυρώσεις περιορίζουν το εμπόριο της με τον υπόλοιπο κόσμο.

Τώρα, όμως, οι υποστηριζόμενες από το ΝΑΤΟ ουκρανικές αρχές έχουν ξεκαθαρίσει. Λοιπόν, όχι ρητά, αλλά μπορεί κανείς να συναγάγει την παραδοχή από τη μερική αποκάλυψη και την εσφαλμένη λογική του.

Σε μια προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο σχετικά με τη ναυτιλία από τη Μαύρη Θάλασσα, η Τουρκία διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Σημειώνεται πρόοδος, σύμφωνα με την Άγκυρα, στην εκκόλαψη μιας συμφωνίας για την παροχή ασφαλούς διέλευσης για φορτηγά πλοία. Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου προειδοποιεί πως μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες «για να καθαριστεί η ακτή από ρωσικές και ουκρανικές νάρκες», όπως αναφέρει ο Guardian.

Έτσι, σε αυτό που φαίνεται να είναι πρώτο στοιχείο, το καθεστώς του Κιέβου παραδέχεται ότι οι δικές του δυνάμεις έχουν ρίξει τις νάρκες, αν και ακόμη προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στη Ρωσία. Μέχρι τώρα, η Ρωσία ήταν η μόνη υπεύθυνη για τη δολιοφθορά του πολιτικού εμπορίου – μια πράξη που ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου.

Η επόμενη ένδειξη είναι η εσφαλμένη λογική. Από πότε οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμη προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο των εχθρικών λιμανιών εμποδίζοντας τη δική της πιθανή προέλαση βάζοντας εκρηκτικές νάρκες μπροστά από τα δικά της πλοία;

Αυτό λέει το καθεστώς του Κιέβου. Από τη μία πλευρά, λέει ότι η Ρωσία προσπαθεί να πάρει τα λιμάνια της Ουκρανίας, και στη συνέχεια, από την άλλη, λέει επίσης πως η Ρωσία τα έχει παγιδεύσει με νάρκες.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τις πόλεις-λιμάνια της Μαριούπολης και του Μπερντιάνσκ. Ένας τρίτος στόχος θα ήταν η κατάληψη της Οδησσού, η οποία θα δημιουργούσε έναν ασφαλή διάδρομο για το ρωσικό έδαφος της Κριμαίας και τις αυτοανακηρυχθείσες ανεξάρτητες δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Η ναρκοθέτηση της Ρωσίας σε αυτά τα λιμάνια, όπως ισχυρίστηκαν το καθεστώς του Κιέβου και οι New York Times, θα σήμαινε ανατροπή όλης της στρατιωτικής λογικής.

Σε κάθε περίπτωση, τα λιμάνια της Μαριούπολης και του Μπερντιάνσκ φέρονται να επανέρχονται σε κανονικές ναυτιλιακές δραστηριότητες τώρα που έχουν αφαιρεθεί από το καθεστώς του Κιέβου. Αυτό από μόνο του δείχνει ποιοι ήταν οι σαμποτέρ.

Ακόμη και οι New York Times παραδέχτηκαν αυτήν τη θετική εξέλιξη στην απελευθέρωση της ναυσιπλοΐας, αν και μετατοπίζουν τις προπαγανδιστικές θέσεις για να κατηγορήσουν τώρα τη Ρωσία ότι «κλέβει ουκρανικό σιτάρι». Ο ΟΗΕ είπε ότι δεν έχει δει στοιχεία για υποτιθέμενη ρωσική λεηλασία. Η Μόσχα το αρνείται σθεναρά, καθώς ο πρεσβευτής της στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή την εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επανέλαβε τους ισχυρισμούς.

Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε παρά την κακοφωνία των συναισθηματικών ισχυρισμών για ρωσικό εκβιασμό και λιμοκτονία του κόσμου είναι το εξής: το ακροδεξιό καθεστώς στο Κίεβο που εξοπλίζεται μέχρι τα δόντια και χρηματοδοτείται από δυτικές κυβερνήσεις που εκβιάζουν τους φορολογούμενους τους είναι ο ένοχος που παίζει παιχνίδια πείνας.

Όπως εύγλωττα ερεύνησε πρόσφατα ο συνάδελφός μου Declan Hayes, η Ουκρανία είναι ένας πλήρης πόλεμος παραπληροφόρησης που διαπράττεται από τις λεγόμενες δυτικές δημοκρατίες που κλείνουν την ελευθερία του λόγου και βάζουν τα οικιακά μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times, το BBC και το CNN να εκτοξεύουν την πιο τολμηρή προπαγάνδα ψεμάτων – όλα με τον οργουελικό πρόσχημα των «ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης».

Η λιτανεία των συκοφαντήσεων κατά της Ρωσίας είναι σχεδόν ιλιγγιώδης, αλλά αυτή η αδυσώπητη προσπάθεια κινδυνεύει από μόνη της να αποτύχει για την προφανή συντονισμένη χειραγώγηση που αναδύει. Η Ρωσία κατηγορείται για πυρηνικό εκβιασμό, ενεργειακό εκβιασμό, σφαγές, μαζικούς βιασμούς, κρατώντας τον κόσμο όμηρο υπό τον τρόμο της πείνας κ.ο.κ. Θέλω να πω, Jeez, μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις ηθικολογικές και μακιαβελικές απεικονίσεις; Ω, περίμενετε μια στιγμή, αυτή η αδυσώπητη δολοφονία χαρακτήρων και η δαιμονοποίηση απλά δεν αθροίζονται. Ω, τώρα το καταλάβαμε, είναι στην πραγματικότητα μια παρωδία υπερβολής καρικατούρας. Είναι απλά όλα γελοία ψέματα και προπαγάνδα γιατί η αδυσώπητη αφήγηση είναι απλά τόσο περίεργη και παράλογη για να είναι αξιόπιστη.

Θέλω να πω, εξηγήστε μας, εύλογα, πόσο βάρβαροι μπορεί να είναι αυτοί οι κακοί Ρώσοι; Η αντίληψη και η προβολή της βαρβαρότητας αποδεικνύεται ότι είναι στην πραγματικότητα μια προδοσία της υποανθρώπινης άποψης για τη Ρωσία που έχουν αυτοί που τη διαδίδουν. Και αυτή η άρρωστη νοοτροπία γίνεται όλο και πιο εμφανής κάθε μέρα που περνά. Οι λεγόμενοι δυτικοί «ηγέτες» μας και τα ΜΜΕ τους βγαίνουν από τις φασιστικές ντουλάπες που κρύβονται εδώ και χρόνια.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα δυτικά καπιταλιστικά καθεστώτα είναι εκείνα που είναι έτοιμα να λιμοκτονήσουν τον κόσμο για υποταγή για να προωθήσουν την ηγεμονική αντι-ανθρώπινη, κατά της δικαιοσύνης και κατά της ειρήνης, ατζέντα τους. Έχουν εξαπολύσει τον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας πολύ πριν η σύγκρουση στην Ουκρανία κορυφωθεί. Ο αντίκτυπος της φτώχειας και της στέρησης (οι τράπεζες τροφίμων πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη!) δεν έχουν καμία σχέση με τη Ρωσία, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα. Οι ρίζες βρίσκονται στις χρεοκοπημένες δυτικές οικονομίες και στη χρόνια αποτυχία τους.

Το απόλυτο παράδειγμα της διαφθοράς στα δυτικά καθεστώτα είναι η εργαλειοποίηση και η χρήση ως όπλου ενός πελατειακού κράτους που συνδέεται με τους Ναζί στην Ουκρανία που έχει ηθελημένα αποκλείσει τα δικά του λιμάνια για να προκαλέσει πόνο στον υπόλοιπο κόσμο.

Ένα καθεστώς που διαπράττει σφαγές εναντίον του λαού του, όπως στη Μπούχα και τη Μαριούπολη, ως προπαγανδιστικό εργαλείο για να συκοφαντήσει τη Ρωσία, δεν πρόκειται να καταδικάσει τίποτα. Αλλά ακόμη και οι παθολογικοί ψεύτες σκοντάφτουν μερικές φορές να πουν ένα κόκκο αλήθειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail