ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία

Λόγω των απροσδόκητων δυσκολιών τους να βάλουν την Ουκρανία και τη Φινλανδία στην υπάρχουσα αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία τους, το ΝΑΤΟ, τόσο οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν μια νέα αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία που θα αποτελείται μόνο από τους εαυτούς τους συν έθνη που συνορεύουν με τη Ρωσία, έτσι ώστε οι πυρηνικοί πύραυλοι των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου να μπορούν να τοποθετηθούν στα σύνορα της Ρωσίας μόλις πέντε λεπτά πτήσης - χρόνος μακριά από τη Μόσχα που υα εξολοθρεύσουν τα πυρηνικά - πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να μπορέσει η Ρωσία να εκτοξεύσει τα όπλα της. 

Γράφτηκε από τον Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο στόχος είναι να κατακτηθεί η Ρωσία με τόσο γρήγορο τρόπο που η Ρωσία δε θα είναι σε θέση να ανταποδώσει μια ξαφνική πυρηνική επίθεση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το 2006 τουλάχιστον , ο στόχος ήταν να γίνει αυτό (λέγεται «Πυρηνική υπεροχή» — η ικανότητα των ΗΠΑ να κερδίσουν έναν πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας). Ωστόσο, η απόκτηση αυτού του αποτελέσματος από το ΝΑΤΟ αποδεικνύεται πολύ αργή, αν μπορεί να επιτευχθεί καθόλου. Και, ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν σχεδιάσει μια εναλλακτική μέθοδο, η οποία μπορεί να είναι ταχύτερη.

Από όσο είναι ακόμη δημοσίως γνωστό, αυτό το σχέδιο δεν ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον αλλά από το Λονδίνο. Ωστόσο, η «Ειδική Σχέση» που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο Κυβερνήσεων είναι τόσο οικεία, ώστε μια πρόταση αυτού του τύπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε εκπονηθεί προσεκτικά μεταξύ αυτών των δύο κυβερνήσεων προτού γίνει οτιδήποτε δημοσίως γνωστό γι' αυτήν. Επιπλέον, ο στρατιωτικός πυρήνας - χαρακτήρας αυτής της συμμαχίας έχει κρυφτεί προσεκτικά στη δημοσίως διαθέσιμη εικόνα σχετικά με αυτήν, έτσι ώστε να είναι δημοσίως γνωστή ως εναλλακτική λύση στην ΕΕ, όχι στο ΝΑΤΟ.

Στις 26 Μαΐου, ο Federico Fubini, της εφημερίδας Corriere della Sera του Μιλάνου, με τίτλο «Το μυστικό σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για διαίρεση της Ουκρανίας από τη Ρωσία και την ΕΕ: η Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία» («Il piano segreto di Boris Johnson per dividere l'Ucraina da Russia e Ue: il Commonwealth europeo»), και ανέφερε ότι από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζόνσον στο Κίεβο στις 9 Απριλίου, ο Τζόνσον ήλπιζε να δημιουργήσει μια «εναλλακτική λύση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αλλά η οποία θα ήταν πραγματικά μια εναλλακτική λύση στο ΝΑΤΟ , και δεν θα επέτρεπε σε καμία χώρα που δεν είναι έντονα εχθρική προς τη Ρωσία (όπως η Τουρκία ή η Ουγγαρία) να ασκήσει βέτο τις ενέργειές του (ενέργειες όπως η τοποθέτηση στρατευμάτων και πυραύλων των ΗΠΑ και/ή του ΗΒ στην Ουκρανία ή τη Φινλανδία στα σύνορα της Ρωσίας ή κοντά και ιδιαίτερα κοντά στη Μόσχα — κεντρική διοίκηση της Ρωσίας).


Το σχέδιο του Τζόνσον είναι ότι εάν, όταν συγκληθεί η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής στις 23 Ιουνίου, ο Ζελένσκι αποδειχτεί δυσαρεστημένος με τις διαβεβαιώσεις που θα λάβει από την ΕΕ σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (πράγμα που θα ήταν απαραίτητο προοίμιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ), τότε «οθα έπαιρνε πιο σοβαρά την εναλλακτική προσφορά του Μπόρις Τζόνσον».

Στις 15 Ιουνίου, το ρωσικό RT News ανέβασε τίτλο «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ιδέα ενός άλλου στρατιωτικού μπλοκ: η Ουάσιγκτον θα υποστήριζε μια πιθανή συμμαχία ασφαλείας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ουκρανίας, της Πολωνίας και των κρατών της Βαλτικής», λέει ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ»., και ανέφερε ότι: «Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Τζούλιαν Σμιθ, είπε την Τρίτη πως η Ουάσιγκτον «θα ήθελε να υποστηρίξει» την ιδέα μιας νέας συμμαχίας για την ασφάλεια, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής, και πιθανώς την Τουρκία». Η Τουρκία είναι μέρος αυτού του σχεδίου επειδή τα δύο στενά της, ο Βόσπορος και τα Δαρδανέλια, ελέγχουν την πρόσβαση και την έξοδο από τη Μαύρη Θάλασσα - την κύρια ακτογραμμή της Ρωσίας - και επομένως την πρόσβαση του Αμερικανικού Ναυτικού στον πιθανό αποδεκατισμό του ρωσικού ναυτικού στην Κριμαία, κάτι που θα ήταν σημαντικό μέρος της κατάκτησης της Ρωσίας. Εάν η Τουρκία δεν ενταχθεί σε αυτή τη νέα συμμαχία, τότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επιχειρήσει πιθανώς ένα άλλο πραξικόπημα για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Αυτά θα ήταν το «Σχέδιο β» των ΗΠΑ και του ΗΒ σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ αποδειχτεί ανεπαρκώς ενωμένο για να τερματίσει την ανεξαρτησία της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail