Ο Ερντογάν ζητά την απόλυση του υπουργού Άμυνας της Σουηδίας!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη Σουηδή πρωθυπουργό Magdalena Andersson να απολύσει τον υπουργό Άμυνας της Peter Hultqvist ως προϋπόθεση για την Τουρκία να εγκρίνει την προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Το αίτημα του Ερντογάν προκλήθηκε από την παρουσία του Hultqvist σε εορτασμό του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη σουηδική πόλη Borlänge το Δεκέμβριο του 2011, όπου ο κυβερνητικός αξιωματούχος έδωσε μια ομιλία, ανέφερε η εφημερίδα Expressen το Σαββατοκύριακο, επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.

«Ποτέ δεν υποστήριξα κάτι άλλο εκτός από ειρηνικά μέσα και αποστασιοποιήθηκα από τον τρόμο», ανέφερε ο Hultqvist ως απάντηση στις αναφορές σχετικά με το αίτημα του Ερντογάν.

Ο Hultqvist ήταν τότε μέλος του σουηδικού κοινοβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής άμυνας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες επισκέφθηκαν την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν την ενδεχόμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αλλά οι συνομιλίες σημείωσαν μικρή πρόοδο όσον αφορά την υπέρβαση των αντιρρήσεων της Άγκυρας, ανέφερε το Reuters .

Η Evin Çetin, υπάλληλος του Hultqvist, η οποία βιντεοσκοπήθηκε ενώ χόρευε με ένοπλους Κούρδους μαχητές σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Ιράκ τον Σεπτέμβριο του 2012, αναγκάστηκε να πάρει προσωρινό τάιμ άουτ μετά τις αποκαλύψεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την επίσκεψή της, είπε η Expressen.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail