Αίμα στα χέρια τους… Τα όπλα του ΝΑΤΟ αυξάνουν τον πόλεμο και τους θανάτους στην Ουκρανία

RΕUΤΕRS/Αndreas Gebert
Οι ηγέτες των τριών κορυφαίων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και βασικά μέλη του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ – βρέθηκαν στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα και υποσχέθηκαν περισσότερα όπλα. Ωστόσο, κυνικά, αποδοκίμαζαν τον πόλεμο και ζητούσαν τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία με τη Ρωσία.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Αν ποτέ ένα επίσημο ταξίδι ήταν γεμάτο κενούς συμβολισμούς, αυτό ήταν. Αλλά αυτός ο κενός συμβολισμός δεν είναι απλώς μια αξιολύπητη παθητική έλλειψη. Είναι ένας ενεργός επιταχυντής για μεγαλύτερο πόλεμο.

Το γεγονός είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνδυασμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ τροφοδοτούν τη σύγκρουση με απερίσκεπτες και απεριόριστες προμήθειες ολοένα και πιο θανατηφόρων όπλων. Η κατάσταση απειλεί να κλιμακωθεί σε παγκόσμια πυρκαγιά μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων και τα δυτικά κράτη υποκινούν απρόθυμα τον κίνδυνο.

Οι Olaf Scholz, Emmanuel Macron και Mario Draghi, οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ταξίδεψαν στο Κίεβο την Πέμπτη για να δείξουν αλληλεγγύη στον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Μαζί τους ήταν ο Ρουμάνος ηγέτης Κλάους Γιοχάνις.

Η Μόσχα είχε εκφράσει νωρίτερα την ελπίδα πως οι ηγέτες της ΕΕ θα επηρέαζαν το καθεστώς του Κιέβου να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για μια πολιτική διευθέτηση της τετράμηνης σύγκρουσης. Αλλά αυτό που συνέβη, τουλάχιστον δημόσια, ήταν δεσμεύσεις για περισσότερα όπλα. Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει στην Ουκρανία πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, άρματα μάχης και πυραύλους εδάφους-αέρος, ενώ η Γαλλία θα παράσχει περισσότερα κινητά οβιδοβόλα και πυροβολικό.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια για το καθεστώς του Κιέβου, ανεβάζοντας τη συνολική εξοπλιστική υποστήριξη από την Ουάσιγκτον στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επέμβαση των στρατευμάτων της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Αυτή την εβδομάδα είδαμε επίσης τον ουκρανικό στρατό και τα ναζιστικά τάγματά του να εντείνουν τους βομβαρδισμούς του Ντόνετσκ και άλλων πόλεων στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του ανατολικού Ντονμπάς, με αποτέλεσμα αρκετούς θανάτους αμάχων. Είναι ντροπιαστικό, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου εναντίον Ρώσων αμάχων. Πράγματι, ο συνεχιζόμενος εξοπλισμός της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελεί λόγο για την καταδίκη της συνενοχής τους στην παράταση του πολέμου και των βασάνων. Αυτοί οι δυτικοί ηγέτες που διακηρύσσουν ότι υποστηρίζουν τις «δημοκρατικές αξίες» έχουν αίμα στα χέρια τους, όπως παρατήρησε αυτή την εβδομάδα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια.

«Τα υλικά στοιχεία δείχνουν πως άμαχοι στο Ντόνετσκ σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της χρήσης πυρομαχικών πυροβολικού που παρείχαν στο Κίεβο οι χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Ολλανδίας ή της Γαλλίας», είπε ο Nebenzia.

Τα δυτικά κράτη έχουν παγιδευτεί σε μια σπείρα των δικών τους εγκληματικών υπολογισμών για γεωπολιτική κατάκτηση της Ρωσίας, καθώς και ηθική δειλία και παραπλανητική προπαγάνδα.

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι εταίροι είχαν προηγουμένως διαλαλήσει ότι θα κερδίσουν τον πόλεμο και θα γονατίσουν τη Ρωσία με «απόλυτο πόλεμο». Η γκάμα των δρακόντειων κυρώσεων (οικονομικός πόλεμος) και ο πόλεμος πληροφοριών μιλούν για τη μεγαλύτερη εικόνα της γεωπολιτικής αντιπαλότητας «μεγάλου παιχνιδιού» από την Ουάσιγκτον και τους ευρωπαίους σατράπες της εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας για την επίδοξη παγκόσμια ηγεμονία.

Ο δυτικός αυτοκρατορικός άξονας φέρει βαριά ευθύνη ότι δημιούργησε μια σύγκρουση στην Ουκρανία από χρόνια χορηγίας ενός φασιστικού καθεστώτος στο Κίεβο που εγκατέστησαν το 2014, ενώ επέτρεψε με λαχτάρα όλες τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση (οι συμφωνίες του Μινσκ του 2015) με τον φιλορωσικό πληθυσμό του να τύχουν κατάχρησης και τελικά να εγκαταλειφθούν. Το Βερολίνο και το Παρίσι απαρνήθηκαν την ευθύνη τους να τηρήσουν τις συμφωνίες του Μινσκ, επιτρέποντας στο καθεστώς του Κιέβου να τις παραβιάσει κατά βούληση και να ανεβάσει έναν αριθμό 14.000 νεκρών σε διάστημα οκτώ ετών. Οι δυτικές δυνάμεις απέρριψαν επίσης όλες τις προσπάθειες της Ρωσίας να αντιμετωπίσει τις στρατηγικές ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με τον επεκτατισμό του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και ειδικότερα την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο στρατιωτικό μπλοκ.

Αντί να ασχολούνται με υποκείμενα ζητήματα, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι υπηρέτες τους διαστρεβλώνουν την παρούσα σύγκρουση ως ρωσική «επιθετικότητα». Αυτό ισοδυναμεί με ανατροπή της πραγματικότητας. Αυτό που κάνουν οι δυτικές δυνάμεις είναι να σκάβουν μια βαθύτερη, πιο αιματηρή τρύπα δίνοντας άδεια στο καθεστώς του Κιέβου με αυξανόμενες ροές όπλων.

Οι αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του ΝΑΤΟ κατανοεί πως οποιοσδήποτε πόλεμος εναντίον της Ρωσίας από το καθεστώς του Κιέβου είναι μάταιος. Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τώρα σχεδόν το ένα πέμπτο του ουκρανικού εδάφους και σημειώνουν σταθερά κέρδη για να εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη ανεξαρτησία των δημοκρατιών του Ντονμπάς και της Κριμαίας. Οι δυτικοί πολιτικοί, ωστόσο, επιδιώκουν αβάσιμους ισχυρισμούς προπαγάνδας για «νίκη στον πόλεμο».

Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο Scholz και ο Macron φαίνεται να είναι εύπλαστοι υπό τις κατηγορίες για «κατευνασμό» στη Ρωσία. Τα υποτιθέμενα ισχυρότερα μέλη της ΕΕ έχουν μαραθεί από την κριτική των γερακιών κρατών της Ανατολικής Ευρώπης και του καθεστώτος του Κιέβου. Αντί να ακολουθήσουν τα παλιότερα δειλά αιτήματά τους για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας ικανοποιούν τα αιτήματα για αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα πλημμύρισε από κακές δημόσιες σχέσεις που προήλθαν από αδυναμία και κενή ηγεσία. Υπήρχαν φωτογραφίες του Σολτς, του Μακρόν και του Ντράγκι να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά σε ένα τρένο αργά το βράδυ για την Ουκρανία. Ενώ βρίσκονταν στο Κίεβο, οι ευρωπαίοι επικεφαλής υποβλήθηκαν σε πολλές σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, όταν στην πραγματικότητα δεν έγιναν αεροπορικές επιδρομές από τις ρωσικές δυνάμεις. Ήταν ντυμένοι με κοστούμια και γραβάτες ενώ ο Ζελένσκι φορούσε στρατιωτικά ρούχα. Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι «η Ουκρανία υπερασπιζόταν τις ευρωπαϊκές αξίες» σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Οι τρεις πολιτικοί της ΕΕ δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν το καθεστώς υποψηφιότητας για την Ουκρανία για ένταξη στο μπλοκ.

Στην πραγματικότητα, τα τρία κορυφαία μέλη της ΕΕ κατευνάζουν αντι-ρωσικά γεράκια από τις ΗΠΑ, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, καθώς και επιτρέπουν στην ουρά του Κιέβου να κουνήσει το σκυλί.

Ακριβώς όταν απαιτείται πραγματική ευρωπαϊκή ηγεσία και ανεξαρτησία από τον υπερατλαντικό ιμπεριαλισμό της Ουάσιγκτον, η τριάδα του Σολτς, του Μακρόν και του Ντράγκι μοιάζει περισσότερο με τους τρεις σκύλους. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Γάλλος πρόεδρος φιλοδοξεί συνεχώς για μεγαλειώδη ευρωπαϊκή ηγεσία. Μιλήστε για αυταπάτες μεγαλείου! Ο Μακρόν δεν είναι κατάλληλος να δέσει τα κορδόνια του Σαρλ ντε Γκωλ.

Οι μελλοντικοί ιστορικοί θα θρηνήσουν για το πώς ο εφησυχασμός και η δειλία των Ευρωπαίων πολιτικών θέτουν εγκληματικά σε κίνδυνο τη μοίρα των αμάχων πληθυσμών τους σε πόλεμο και καταστροφή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail