Ο πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι αναπόφευκτος

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να εφαρμόζει τις τακτικές των small boilers στην ανατολική Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, ο περικυκλωμένος ουκρανικός στρατός υφίσταται τεράστιες απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Η επιτυχία της ρωσικής τακτικής επιβεβαιώνεται από τις ενέργειες και τις δηλώσεις της ουκρανικής ηγεσίας.

Ο επικεφαλής της φιλοπροεδρικής παράταξης «Υπηρέτης του Λαού» στη Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας, Ντέιβιντ Αραχαμίγια, επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία χάνει έως και 1.000 στρατιώτες την ημέρα στο Ντονμπάς, εκ των οποίων 200 έως 500 σκοτώνονται. Οι απώλειες έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η Ουκρανία έχει στρατολογήσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον στρατό και έχει την ευκαιρία να στρατολογήσει άλλα δύο εκατομμύρια, γεγονός που καθιστά δυνατή την αντιστάθμιση των αυξανόμενων απωλειών.

Ωστόσο, χωρίς αυξημένη δυτική βοήθεια, το καθεστώς του Κιέβου δεν είναι σε θέση να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις. Ο αυξανόμενος ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους μιας παγκόσμιας σύγκρουσης.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ήρθαν στην Ουκρανία. Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Όλαφ Σολτς και ο Μάριο Ντράγκι θα συναντηθούν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μια ημέρα πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει συμπεράσματα για την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ. Οι ηγέτες σχεδιάζουν να συζητήσουν τα θέματα της εκκαθάρισης των ναρκοπεδίων των λιμανιών και της απεμπλοκής των διαδρόμων σιτηρών.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η Γαλλία σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία έξι επιπλέον αυτοκινούμενα οβιδοβόλα CAESAR των 155 χλστ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Συμμαχία προετοιμάζει ένα σχέδιο για τη μεταφορά του ουκρανικού στρατού από τα μετασοβιετικά όπλα σε όπλα των προδιαγραφών του ΝΑΤΟ.

Ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταφορά πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς και βαρέων όπλων στην Ουκρανία θα ανακοινωθεί το βράδυ της 15ης Ιουνίου.

Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Γουέσλι Κλαρκ υποστήριξε πως η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο χωρίς άμεση επέμβαση της Συμμαχίας. Διαβεβαίωσε ότι εάν το ΝΑΤΟ δεν παρέμβει στον πόλεμο, η Συμμαχία θα πρέπει να διαλυθεί για αχρηστία.

Σύμφωνα με τον απόστρατο στρατηγό των ΗΠΑ, η συμμαχία θα πρέπει είτε «να υπερβεί το καθορισμένο πλαίσιο ή να σταματήσει τις δραστηριότητές της».

Ο στρατός του Κιέβου ετοιμάζει ήδη σχέδια για επιθέσεις με ξένα όπλα που δεν έχουν ακόμη παραληφθεί.

Ο Ουκρανός στρατηγός Marchenko είπε ότι μετά τη λήψη δυτικής βοήθειας, η γέφυρα της Κριμαίας θα γίνει ο νούμερο 1 στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Έτσι, η στρατιωτική διοίκηση των δυνάμεων του Κιέβου επιβεβαιώνει πως οι όποιες υποσχέσεις να μην χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος με τη βοήθεια αμερικανικών συστημάτων είναι απλώς κούφια λόγια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail