Λαβρόφ: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας θέλουν να αποδυναμώσουν την ΕΕ

Η Ευρώπη υποφέρει από κυρώσεις που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας πολύ περισσότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πολύ πιθανό τα κράτη να θέλουν να αποδυναμώσουν την ΕΕ ως ανταγωνιστή, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αν κοιτάξετε τη λίστα των κυρώσεων που υπάρχει αυτή τη στιγμή, μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, σας συνιστώ να το κάνετε, αλλά αν συγκρίνετε τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και, από την άλλη πλευρά, που επιβάλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γενικά, φείδονται και προσπαθούν να μην είναι πολύ ενεργές σε εκείνους τους τομείς που μπορούν να βλάψουν την οικονομία τους», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται αρνητικό αποτέλεσμα από τις δικές τους κυρώσεις, αλλά η Ευρώπη υποφέρει πολύ περισσότερο από τις αυτές. Ως εκ τούτου, κατέληξε ο Λαβρόφ, ο στόχος της πίεσης των κυρώσεων που ασκούν πιέσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι να αποδυναμώσουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και την Ευρώπη ως ανταγωνιστή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail