Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης με λεία άνω των 75.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 5 συνολικά άτομα τα οποία αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης

Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος 61χρονης ημεδαπής και στην ταυτοποίηση πέντε (5) δραστών, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις απατών σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 25 έως 53 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε πληροφορικό σύστημα ή δεδομένα κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δράστες προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού καλούσαν τα θύματά τους από αλλοδαπές τηλεφωνικές συνδέσεις και με την πρόφαση ότι προβαίνουν σε ενέργειες για την προστασία των λογαριασμών τους από παραβιάσεις και κυκλώματα απάτης, τους έπειθαν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές και στα κινητά τους τηλέφωνα εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου.

Στη συνέχεια, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων προέβαιναν στην αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς έτερων θυμάτων τα οποία είχαν επίσης εξαπατήσει.

Τα εν λόγω άτομα στα οποία είχαν αποστείλει τα εμβάσματα, πείθονταν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους τα συγκεκριμένα ποσά και να τα αποστείλουν έπειτα μέσω εταιρειών αποστολής χρημάτων σε διάφορες χώρες σε μικρότερα εμβάσματα τα οποία παραλάμβαναν δια ζώσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία αφαίρεσαν από τον τραπεζικό λογαριασμό 61χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 76.500 ευρώ, πραγματοποιώντας επτά (7) εμβάσματα σε τρεις άλλες γυναίκες, οι δύο εκ των οποίων με τη σειρά τους μετέφεραν τμηματικά το ως άνω ποσό σε παραλήπτες στην Ελλάδα, στο Κόσσοβο, την Αλβανία και την Κολομβία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail