Η Μάχη του Ντονμπάς έφτασε στην κορύφωσή της, αλλά είναι ακόμα μακριά από το τέλος

Ένα χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr κατέστρεψε ένα κέντρο διοίκησης που ανήκε στις δυνάμεις του Κιέβου, σκοτώνοντας πάνω από 50 Ουκρανούς αξιωματικούς, στρατηγούς και μέλη της ανώτατης διοίκησης, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 19 Ιουνίου.

Η απεργία σημειώθηκε κοντά στο χωριό Shirokaya Dacha στην περιοχή του Dnepropetrovsk. Η Ρωσία ανακοίνωσε πως οι πύραυλοι έπληξαν το κέντρο διοίκησης όπου είχαν συγκεντρωθεί διοικητές πολλών μονάδων των δυνάμεων του Κιέβου για συνάντηση.

Ο ρωσικός στρατός πρόσθεσε ότι οι πύραυλοι κρουζ Kalibr χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την καταστροφή δέκα οβιδοβόλων M777 και τουλάχιστον 20 τεθωρακισμένων οχημάτων, τα οποία παραδόθηκαν πρόσφατα από τη Δύση. Τα βαρέα όπλα ήταν αποθηκευμένα μέσα σε ένα εργοστάσιο μετασχηματιστών στην πόλη Μικολάιβ.

Η ρωσική εκστρατεία πυραυλικών επιθέσεων παραμένει επικεντρωμένη σε στόχους στρατιωτικής υποδομής που ανήκουν στην Ουκρανία. Με τη σειρά τους, οι δυνάμεις του Κιέβου, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις της δημοκρατίας, απάντησαν αυξάνοντας τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και χωριών στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές όπως το Μπριάνσκ. Η μόνη επιλογή για τον τερματισμό αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών είναι η πλήρης εξάλειψη των στρατιωτικών δυνατοτήτων των μονάδων του Κιέβου που αναπτύσσονται σε αυτούς τους τομείς καθώς και η εξάλειψη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη σύγχρονη μορφή τρομοκρατικής ομάδας. Ωστόσο, η επιβράδυνση της ρωσικής προέλασης στην περιοχή του Ντονμπάς τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει ότι η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι πιθανή στο εγγύς μέλλον.

Από τις 20 Ιουνίου, οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την εξάλειψη της φρουράς του Κιέβου στη βιομηχανική ζώνη του Severodonetsk και την απελευθέρωση του Zolotoe. Η ομάδα των στρατευμάτων του Κιέβου που παραμένουν στο εργοστάσιο Azot στο Severodonetsk είναι de facto αποκομμένη από τις συμμαχικές δυνάμεις του και ισορροπεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η κατάσταση γι' αυτούς έγινε ακόμη χειρότερη με την απελευθέρωση του Μετέλκινου από τους Ρώσους. Γύρω από το Zolotoe, οι ρωσικοί σχηματισμοί συγκρούονται τώρα με μονάδες υπέρ του Κιέβου στην Kamishevaha. Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, οι ρωσικές δυνάμεις εργάζονται για να επεκτείνουν τα ερείσματά τους βόρεια του Σλαβιάνσκ.

Ο ρωσικός στρατός δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να περικυκλώσει και να εξουδετερώσει πλήρως την ομάδα των δυνάμεων του Κιέβου στο Ντονμπάς. Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι κατάφεραν να ελέγξουν μια σειρά από σημαντικά εδάφη και πόλεις καθώς και να δώσουν ένα ισχυρό χτύπημα στους πιο ικανούς και καλά οπλισμένους στρατιωτικούς σχηματισμούς που ανήκαν στο Κίεβο. Ταυτόχρονα, το Κίεβο και οι υποστηρικτές του στο ΝΑΤΟ κατάφεραν να διατηρήσουν θέσεις στις περιοχές του Ντόνετσκ και της Γκορλόβκα και να επιβραδύνουν την ήττα των κύριων δυνάμεων της ομάδας του Ντόνετσκ. Έτσι, κέρδισαν επιπλέον χρόνο για να κινητοποιήσουν περισσότερη τροφή για κανόνια που θα πεταχτούν ανατολικά για να σταματήσουν τη ρωσική στρατιωτική μηχανή.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail