Η μάχη του Σιεβιεροντόνετσκ - Οι Ρώσοι ελέγχουν το ανατολικό κομμάτι της πόλης

Στην περιοχή του Λουχάνσκ, οι Ρώσοι επιτίθενται στο Σιεβιεροντόνετσκ και έχουν θέσει τον έλεγχο σε μέρος της πόλης. Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις 18:00 της 1ης Ιουνίου, που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

«Στην κατεύθυνση του Sievierodonetsk, ο εχθρός επιτίθεται στο Sievierodonetsk, έχει μερική επιτυχία, έχει θέσει τον έλεγχο στο ανατολικό τμήμα της πόλης», αναφέρει η ανάρτηση.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Avdiivka, New York, Novoselivka, Shcherbakiv από επιχειρησιακά και τακτικά αεροσκάφη και κοντά στο Roty, Pokrovske και Novoselivka από στρατιωτικά αεροσκάφη.

Στην κατεύθυνση Bakhmut, οι Ρώσοι επιτίθενται στην Komyshuvakha αλλά χωρίς επιτυχία.

Στην κατεύθυνση του Slovyansk, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε με πυροβολικό στις ουκρανικές μονάδες στις περιοχές Sviatohirsk και Ridne, πήγε στην επίθεση προς Dovhenke και Dibrivne, υπέστη απώλειες και υποχώρησε.

Στην κατεύθυνση του νότιου Buh, συνεχίζει να εξοπλίζει τις θέσεις και τα σύνορά του, διεξήγαγε αεροπορική αναγνώριση κοντά στο Ivanivka, το Lepetykha και το Zelenodolsk.

* με πληροφορίες από το Ukrinform

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail