Η Κίνα βάζει φρένο στο ΝΑΤΟ - Σκληρές αλήθειες για την Ατλαντική Συμμαχία

nato.int
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει να διαδίδει παραπληροφόρηση και να κάνει προκλητικές δηλώσεις για την Κίνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin σε ενημέρωση την Πέμπτη. 

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του στρατιωτικού-πολιτικού μπλοκ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ θα αναφέρει την Κίνα, η άνοδος της οποίας αποτελεί πρόκληση για τα συμφέροντα, τις αξίες και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ. 

«Επιμένουμε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει να χαράζει ιδεολογικές γραμμές, να προκαλεί αντιπαράθεση, να διαδίδει παραπληροφόρηση και προκλητικά σχόλια κατά της Κίνας και να σταματήσει να προσπαθεί να ξεκινήσει έναν νέο ψυχρό πόλεμο», είπε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον Wang Wenbin, το ΝΑΤΟ είναι «ένα εργαλείο μέσω του οποίου οι ΗΠΑ διατηρούν την ηγεμονία τους και χειραγωγούν το ευρωπαϊκό τοπίο ασφάλειας». Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ έχει ήδη «φέρει χάος» στην Ευρώπη, προσθέτοντας πως δε χρειάζεται να «προκαλέσουμε χάος» ούτε στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail