Ρώσος γερουσιαστής επεσήμανε την εξαπάτηση της Πολωνίας σχετικά με το ρωσικό αέριο

anita_starzycka / pixabay
Freepen.gr - Οι πολωνικές αρχές συνεχίζουν να αγοράζουν ρωσικό αέριο κινούμενες αντίστροφα, παρά την επιθετική ρητορική τους για ενεργειακή ανεξαρτησία από τη Μόσχα, έγραψε ο γερουσιαστής Alexei Pushkov στο Telegram.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, ο Πιότρ Ναΐμσκι, δήλωσε ότι η Βαρσοβία «μπορεί να επιβιώσει χωρίς ρωσικό αέριο».

"Η Βαρσοβία είπε ότι θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς ρωσικό αέριο. Ξέχασαν να προσθέσουν πως η Πολωνία αγοράζει ρωσικό αέριο αντίστροφα από τη Γερμανία. Γενικά, φαίνεται ότι μπορούν να επιβιώσουν, αλλά προτιμούν να αγοράζουν", είπε ο Πούσκοφ.

Στο πλαίσιο των κυρώσεων λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία , από την 1η Απριλίου, η Μόσχα δέχεται πληρωμές για φυσικό αέριο από μη φιλικά κράτη σε ρούβλια προκειμένου να ξεφύγει από τους διακανονισμούς σε νομίσματα της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Από τις 27 Απριλίου, η Gazprom έχει αναστείλει τις εξαγωγές καυσίμων στη Βουλγαρία και την Πολωνία λόγω μη πληρωμής. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail