Το Πεντάγωνο αποκαλύπτει νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Το Πεντάγωνο θα στείλει άλλα τέσσερα πυραυλικά συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία ως μέρος του τελευταίου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 450 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτό θα ανέβαζε τον συνολικό αριθμό των εκτοξευτών HIMARS που στάλθηκαν στο Κίεβο σε οκτώ, με τους πρώτους να έχουν ήδη φτάσει στα ουκρανικά στρατεύματα.

Η τελευταία δόση στρατιωτικής βοήθειας που προορίζεται για το Κίεβο περιλαμβάνει τέσσερις ακόμη εκτοξευτές M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο εκτελών χρέη γραμματέα Τύπου του Πενταγώνου Todd Breasseale. Την περασμένη εβδομάδα, το Politico ήταν το πρώτο που ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον σκέφτεται να στείλει στους Ουκρανούς περισσότερα από τα συστήματα, «με βάση τις άμεσες ουκρανικές ανάγκες».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει τώρα περίπου 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία από την αρχή της κυβέρνησης Μπάιντεν», πρόσθεσε ο Breasseale.

Το Κίεβο, ωστόσο, ζήτησε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα όπλων - «δέκα φορές περισσότερα» HIMARS, είπε στο Politico η βουλευτής της Ουκρανίας Alexandra Ustinova - περιγράφοντας τα τέσσερα καθ' οδόν ως «τίποτα».  
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail