Αμερικανός στρατιωτικός: Οι Ουκρανοί έχασαν, οι Ρώσοι τους συντρίβουν μεθοδικά

ΑΡ Ρhoto / Εfrem Lukatsky Ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρουν αντιαρματικές νάρκες στην περιοχή του Ντόνετσκ. Φωτογραφία αρχείου
Ο Αμερικανός αντισυνταγματάρχης Ντάνιελ Ντέιβις έκαν λόγο για ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς. Μίλησε για αυτό στο κανάλι Fox News.

«Αν κοιτάξετε την ισορροπία δυνάμεων, ειδικά στο πεδίο της μάχης, θα δείτε ότι η Ρωσία έχει ένα συντριπτικό πλεονέκτημα», είπε.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η Δύση δεν έχει λογικούς λόγους να ελπίζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα αλλάξουν την κατάσταση. Ο ρωσικός στρατός προχωρά μεθοδικά και συντρίβει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μειώνοντας σημαντικά τη μαχητική τους ικανότητα, πρόσθεσε ο Ντέιβις.

Όπως σημείωσε ο αντισυνταγματάρχης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλαν μόλις το ένα δέκατο των όπλων που χρειαζόταν το Κίεβο για να δημιουργήσουν τουλάχιστον κάποια ισοτιμία, επομένως η ήττα του καθεστώτος Ζελένσκι είναι αναπόφευκτη. Επέκρινε την αμερικανική κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βλάψει τη Ρωσία σε βάρος της Ουκρανίας.

"Δε νομίζω πως είναι ένα δίκαιο παιχνίδι. Δεν θα τελειώσει πολύ καλά για την Ουάσιγκτον", συνόψισε ο Ντέιβις. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail