Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια ασκήθηκαν σε εξουδετέρωση αποβατικού στόλου στο Μπάρεντς

Τα πυρηνικά επιθετικά υποβρύχια «Severodvinsk» και «Smolensk» ​​εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ Kalibr και Granit σε εικονικούς στόχους στη Θάλασσα Μπάρεντς, δήλωσε την Κυριακή το γραφείο Τύπου του Βόρειου Στόλου.

«Η σύνθετη θέση στόχου, που μιμείται μια μοίρα πλοίων προσγείωσης του εχθρού, χτυπήθηκε επιτυχώς με πυραύλους Kalibr και Granit σε εμβέλεια περίπου 200 km», ανέφερε ο Στόλος.

Τα πληρώματα υποβρυχίων εξασκήθηκαν σε κοινές εκτοξεύσεις, εστιάζοντας στο να χτυπήσουν ταυτόχρονα με διαφορετικούς πυραύλους κρουζ που έχουν διαφορετικές προδιαγραφές ταχύτητας και πτήσης.

"Σύμφωνα με τον αντικειμενικό έλεγχο, οι εκτοξεύσεις πυραύλων ήταν επιτυχείς. Οι πύραυλοι επιβεβαίωσαν τις προδιαγραφές και την αξιοπιστία τους", ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης του στόλου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail