Η Ουκρανία «ντε φάκτο στο ΝΑΤΟ» λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Η ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι μια απλή τυπική διαδικασία, δήλωσε την Τετάρτη ο Alexey Arestovich, εξέχων σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky. Το Κίεβο είναι ήδη «ντε φάκτο» μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία υποσχέθηκε να τη βοηθήσει να «κερδίσει» τη σύγκρουση με τη Ρωσία – και μόλις εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών ως πίσω πόρτα της ΕΕ, είπε ο Αρέστοβιτς σε μια συνέντευξη.

Μιλώντας με τον YouTuber και ακτιβιστή Mark Feygin την Τετάρτη, ο Arestovich παραδέχτηκε πως είχε αμφιβολίες για το εάν το ΝΑΤΟ ή η ΕΕ ήταν έτοιμες να δεχτούν την Ουκρανία, αλλά δεν είχε σημασία. Το να γίνει κανείς υποψήφιος δίνει στην Ουκρανία πρόσβαση στα αναπτυξιακά κονδύλια της ΕΕ, με τα οποία η Πολωνία είχε δημιουργήσει την υποδομή της, είπε στον Feygin. Επιπλέον, το Κίεβο μόλις έκανε άλλη μια πονηρή κίνηση με την ένταξή του στο Trimarium, είπε ο Arestovich.

«Γίναμε η 13η χώρα του Trimarium. Αυτό είναι πρόσβαση σε χρήματα, σε μεταφορές, σε ασφάλεια στη θάλασσα, σε υποδομές. Και οι 12 χώρες Trimarium είναι μέλη της ΕΕ. Δηλαδή σχεδόν οι μισές χώρες της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πως η ενσωμάτωσή μας στην ΕΕ έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από ό,τι όλοι αξιολογούν αυτήν τη στιγμή», είπε ο Αρέστοβιτς.

Ο Αρέστοβιτς εξέπληξε, ωστόσο, λέγοντας στον Φέιγκιν ότι η Ουκρανία είναι «ντε φάκτο μέλος» του ΝΑΤΟ. Μπορεί να μην έχει γραπτώς την αμοιβαία αμυντική υπόσχεση του άρθρου 5, αλλά περισσότερες από 50 χώρες στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, έχουν υποσχεθεί στον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov ότι «ποτέ, ποτέ» δεν θα άφηναν το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο . , επέμεινε ο Αρέστοβιτς.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν «έβαλε το κεράσι στην κορυφή της τούρτας», πρόσθεσε ο Αρέστοβιτς, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμία αμφιβολία πως θα οδηγήσουμε την Ουκρανία στη νίκη».
 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail