Πούτιν: Τεχνητά διογκωμένη η υστερία των σιτηρών - Είμαστε έτοιμοι να εξάγουμε 50 εκ. τόνους

Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξάγει σιτηρά στις παγκόσμιες αγορές, τα προβλήματα εφοδιασμού διογκώνονται τεχνητά από τις δυτικές χώρες, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Σχεδιάζουμε μια καλή συγκομιδή. Θεού θέλοντος, όλα θα πάνε καλά μαζί μας. Και από τους 37 εκατομμύρια τόνους που προμηθεύουμε στην παγκόσμια αγορά φέτος, πιθανότατα θα μπορέσουμε να προμηθεύσουμε 50 εκατομμύρια τόνους σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές», είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής BRICS plus.

Η υστερία για τη διακοπή της μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών είναι τεχνητά διογκωμένη, η Ρωσία δεν εμποδίζει τις εξαγωγές της από την Ουκρανία, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης ανέφερε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις και να προμηθεύσει ενέργεια, λιπάσματα και σιτηρά:

«Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός και υπεύθυνος συμμετέχων στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και είμαστε, φυσικά, έτοιμοι να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε με καλή πίστη όλες τις συμβατικές μας υποχρεώσεις για την προμήθεια γεωργικών προϊόντων, λιπασμάτων, μεταφορέων ενέργειας και άλλων κρίσιμων προϊόντων».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail