Δράμα για το Κίεβο: Ο ρωσικός στρατός περικύκλωσε 2.000 Ουκρανούς στην παγίδα Gorskoye-Zolotoye

Alexander Reka / TASS
Ο ρωσικός στρατός περικύκλωσε αρκετές ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες, ναζιστικούς σχηματισμούς και μια ομάδα ξένων μισθοφόρων γύρω από τις κοινότητες Gorskoye και Zolotoye στην περιοχή Lugansk στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

«Σε μια νέα περικύκλωση, αυτή τη φορά γύρω από το Gorskoye, τέσσερα τάγματα έχουν παγιδευτεί: το 3ο μηχανοποιημένο τάγμα της 24ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, το 15ο τάγμα ορεινής επίθεσης της 128ης ορεινής ταξιαρχίας εφόδου, το 42ο μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού της 7ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, το 70ο τάγμα της 101ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας, καθώς και μια ομάδα πυροβολικού της 57ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, ένας ναζιστικός σχηματισμός του Δεξιού Τομέα [που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία ως εξτρεμιστική οργάνωση] και μια ομάδα ξένων μισθοφόρων», ο εκπρόσωπος είπε.

Η ουκρανική ομάδα μάχης έχει αποκλειστεί πλήρως, τόνισε ο στρατηγός. Συνολικά, μέχρι και 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παγιδευτεί, πρόσθεσε.

«Περίπου 1.800 στρατιωτικοί, 120 Ναζί του δεξιού τομέα, έως και 80 ξένοι μισθοφόροι και επίσης πάνω από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και περίπου 80 πυροβόλα και όλμοι», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι 41 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν παραδοθεί οικειοθελώς στην περιοχή αυτή μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.



Η ουκρανική ομάδα μάχης που περικυκλώνεται από τον ρωσικό στρατό στο Gorskoye και το Zolotoye στην περιοχή Lugansk είναι εξαντλημένη και επανδρωμένη σε λιγότερο από το 40%, δήλωσε ο Konashenkov.

"Όπως λένε οι αιχμάλωτοι αιχμαλώτων, η περικυκλωμένη ουκρανική ομάδα μάχης είναι εξαντλημένη και λιγότερο από 40% επανδρωμένη. Η ανώτερη ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έχει χάσει τη διοίκηση και τον έλεγχο των στρατευμάτων. Οι προμήθειες όπλων, πυρομαχικών, καυσίμων και άλλων αποθεμάτων έχουν σταματήσει εντελώς", είπε ο εκπρόσωπος.

Τα ρωσικά στρατεύματα σφίγγουν τη λαβή τους γύρω από τις κοινότητες Gorskoye και Zolotoye, προκαλώντας συνεχώς ζημιές στις ουκρανικές δυνάμεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail